Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei - Mate 9 pro - brak hasła aby odblokować ekran

pientad 11 Nov 2021 22:14 723 5
    pientad
    Level 9  
    Mam przyblokowany ekran. Próba hard reset nie daje nic. Czy jest jakiś sposób aby odblokować ekran - jakimś ewentualnie programem potraktować telefon ?
    staś pytalski
    Level 40  
    W jaki sposób robisz hard reset?
    pientad
    Level 9  
    Tak jak w internecie opisy są. Jednocześnie przycisk zasilania i +głośności, potem wybieram wipe data/factory reset potem pisze yes i jeszcze raz wybieram wipe data/factory reset, później wybieram reboot system now i jak się uruchomi to wybieram język, potem łącze się do sieci Wi-fi i po chwili pojawia sie sprawdzam dostepność aktualizacji i pojawia się wprowadź hasło blokady telefony, jest też opcja zweryfikuj konto google podając e-mail lub telefon - ale ta możliwość odpada.
    blahfff
    Level 40  
    pientad wrote:
    jak się uruchomi to wybieram język, potem łącze się do sieci Wi-fi i po chwili pojawia sie sprawdzam dostepność aktualizacji i pojawia się wprowadź hasło blokady telefony, jest też opcja zweryfikuj konto google podając e-mail lub telefon - ale ta możliwość odpada.

Czyli masz blokade FRP, a tel jest juz po resecie. Pozostaje ci albo kombinowac z metodami z youtube'a, zanizaniem softu itp, albo skorzystanie z serwisu.
    pientad
    Level 9  
    Witam ponownie. Doszukałem się że przy pomocy HCU Client da się usunąć blokadę ekranu tylko trzeba wcześniej zainstalować sterowniki i tutaj mam problem. Otóż po zainstalowaniu pojawiają się wykrzykniki jak na załączonym zdjęciu. Sprawdzałem to na innych komputerach i tak samo pokazują się wykrzykniki. Co tu może być nie tak, czy coś źle jest robione, czy może sterownik jest niewłaściwy ?

Huawei - Mate 9 pro - brak hasła aby odblokować ekran