logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Długa identyfikacja sieci WiFi na laptopie HP Pavilion 15 z kartą Intel AX201 160 Mhz

jarek14r 12 Lis 2021 15:53 195 1
REKLAMA
  • #1 19704690
    jarek14r
    Poziom 15  
    Ocena: 92
    Witam Laptop HP Pavilion 15, Intel Core I5 11 generacji. Od dwóch miesięcy jestem w posiadaniu sprzętu (nowy). Ogólnie jest wszystko ok z jednym wyjątkiem. Praktycznie po kilku dniach użytkowania pojawił się problem z długą identyfikacją sieci WiFi. (dostawca - UPC) Karta sieciowa Intel AX201 160 Mhz.
    Problem nie występuje zawsze, ale w większości przypadków uruchamiania lub wybudzania laptopa. Po uruchomieniu często nie ma od razu połączenia z siecią a jedynie widać ikonę kuli ziemskiej a sygnał jest dopiero po około pół minuty. Nazwa sieci jest widoczna od razu tylko jest komunikat "trwa identyfikowanie". Potem karta na ułamek sekundy się wyłącza i ponownie włącza i jest już wszystko ok. Jestem po wszelkich resetach karty oraz jej odinstalowaniu. Wszelkie sterowniki aktualne. Przywracałem nawet system do ustawień fabrycznych chociaż to świeży sprzęt. Ustawiałem również statyczne IP. Czasami jednak połączenie jest od razu tak po uruchomieniu jak też po wybudzeniu z uśpienia. Gdzie szukać problemu?
  • REKLAMA
  • #2 19705006
    dell44
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Odpal jakiegoś Live CD Linux'a i sprawdź jak będzie.
REKLAMA