Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xperia 10 odzyskanie danych po przywróceniu do ustawień fabrycznych

wasylek112233 17 Nov 2021 20:38 513 3
    wasylek112233
    Level 18  
    Witam. Pytanie brzmi czy jest opcja tak jak piszą na internetach że można odzyskać zdjęcia i audio a konkretnie nagrania z dyktafonu. Poprzez programy typu android recovery.? Próbowałem ale mi nie idzie o niby najpierw powinnienem zrootowac telefon....
    blahfff
    Level 40  
    Nie mozna nic odzyskac po resecie, niezaleznie od tego co znajdziesz, ile bedziesz chcial zaplacic itp. Telefon szyfrowany z uzyciem file based encryption.
    wasylek112233
    Level 18  
    A że tak jeszcze zapytam czemu mi tego nie skopiowało jako kopie?przed przywracaniem zrobiłem kopie i apki kontakty itd jest. A zdjęcia i reszta przepadła..... Jak bym wiedział że to taka kopia g warta to bym to inaczej rozegrał .... Hehe

No i po co Google pisze takie brednie... Odzyskiwanie danych z telefonu z Androidem jest możliwe dzięki użyciu specjalnego oprogramowania. Skasowaną pamięć telefonu przywrócimy za pomocą Android Data Recovery. To narzędzie przeznaczone właśnie dla systemu Android. Nadaje się zarówno do użytku domowego, jak i przez profesjonalistów.
    blahfff
    Level 40  
    Nie wiem czym robiles kopie. Jesli z uzyciem wbudowanych narzedzi od Google'a to ta jest niekompletna i nie zawiera tego typu danych chocby ze wzgledu na ich rozmiar. Jesli za pomoca Xperia Companion, to teorecznie powinien zachowac pliki multimedialne, ale niem wiem czy robi to domyslnie, czy trzeba cos dodatkowo zaznaczyc. Nie mialem okazji nigdy korzystac. Trzeba by jednak znalezc i sprawdzic rozmiar kopii i poszukac informacji czy da sie ja jakos wypakowac.

Warto sprawdzic tez zdjecia google na gmailu na PC, bo moze synchronizacja byla wlaczona i chociaz cos sie zachowalo.

Na przyszlosc, zawsze sprawdz dwa razy, i od razu uprzedzajac, nigdy nie przenos plikow z telefonu na komputer. Zawsze najpierw kopia, weryfikacja czy sa ok i dopiero usuwaj z telefonu.