Mam ogromną prośbę padł mi moduł od pralki Indesit IWSE 5105 na rysunku są punkty w których brakuje elementów bardzo proszę o podanie parametrów tych podzespołów lub schemat elektroniki tego modułu.

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresssniper wrote:Zatem proszę pełny opis co gdzie i jakie wartości, a zatem do dzieła kolegou mnie tych elementów po prostu brak gdyby były to bym sam odczytał.
TONI_2003 wrote:a zatem do dzieła kolego
sssniper wrote:Nie tak prosto jak Ci się wydaje brak tych warystorów sugeruje analizę dlaczego ich niema? Cewka, rezystor czy jedna z dwóch diod 1N4007 sugeruje typowe uszkodzenia na tej linii (praktyka), ale można sugerować uszkodzenia dalsze np. C015-10µF/400V oraz samej przetwornicy (pionowa płytka) i nie wiem czy jesteś tego świadomy... Dlatego dobrze oczyść swoją płytkę elektroniki i zamieść swoje fotki w ekstra jakości aby to jednak można było obejrzećWielkie dzięki jutro działam powinno wszystko hulać
sssniper wrote:To musisz sprawdzić w datasheld dla nich parametr dla portu mikroprocesora...Nie miałem triaka BTB10 pod ręka bo był walnięty i wstawiłem BTA16 i tu moje pytanie czy nie przesadziłem.
sssniper wrote:Napisałem w poprzednim poście:Zastanawiam się czy to przypadkiem nie pamięć walnęła.
TONI_2003 wrote:Miałem swoje powody zatem, ale się nie zastosowałeś....Dlatego dobrze oczyść swoją płytkę elektroniki i zamieść swoje fotki w ekstra jakości aby to jednak można było obejrzeć
Moderated By TONI_2003:✅ Cytuj selektywnie lub wcale gdy odpowiadasz po osobie cytowanej!
sssniper wrote:Mogą być tyle, że nie rozwiązują Twoich wątpliwości, a moich podejrzeń... Zatem na moich foto masz te opisy do sprawdzeniaNie wiem czy wystarczy takie
sssniper wrote:nie wiem czemu na schemacie jest 100mH
sssniper wrote:Prawda jest jedna i oczywista rezystory są na PCB połączone równolegle zatem przy pomiarze na płycie bez wylutowania przynajmniej jednego nie uzyskamy prawidłowego wyniku pomiaru czyli 5K6! Mierząc zaś bezpośrednio na PCB każdy z nich ma wartość 2K7 i nikt i nic tego nie zmieni gdy fizycznie i w realu oba są dobreU mnie te dwa rezystory poniżej mają wartość 295 czyli 2.9MΩ a nie 562
sssniper wrote:Natomiast wartości tej cewki bywają różne w zależności od wersji PCB dlatego nalegałem na Twoje fotki bo różnic jest wiele więcej niż mniej zorientowanemu się wydajedławik 270 mH ,chociaż nie wiem czemu na schemacie jest 100mH