Witam. No i dopadło to mojego Captura "USTERKA ŁADOWANIA AKUMULATORA" Byłem w ASO. Alternator, regulator napięcia, akumulator, IBS jest ok.
Komputer na czerwono (źle) pokazuje:
- połączenie UPC - alternator
- moduł odłączający akumulator
- czujnik natężenia prądu akumulatora 12V
- ogranicznik prędkości
- elektrozawór przełącznika płynu
na pomarańczowo (błędy zależne):
- regulator napięcia
- światła przeciwmgielne
- zestaw wskaźników manetki
- obwód + blokada kolumny kierownicy, zapłon
Dla ASO jest to na tyle problematyczne, że aby to naprawić kierują się procedurą naprawy tzn., że naprawiając ten problem będą po kolei sprawdzać tak jak podaje instrukcja przy tego typu usterkach. Więc naprawa tak naprawdę może kosztować 300zł albo nawet 3000zł. W takich przypadkach nawet wymieniali całe wiązki.
Jeszcze przed wizytą w ASO wymieniłem regulator napięcia i sprawdziłem kabelek ten z jednym pinem czy nie jest przerwany. Czy ktoś z Was ma pomysł co mógłbym jeszcze sprawdzić, bo mi już ręce opadają?
Komputer na czerwono (źle) pokazuje:
- połączenie UPC - alternator
- moduł odłączający akumulator
- czujnik natężenia prądu akumulatora 12V
- ogranicznik prędkości
- elektrozawór przełącznika płynu
na pomarańczowo (błędy zależne):
- regulator napięcia
- światła przeciwmgielne
- zestaw wskaźników manetki
- obwód + blokada kolumny kierownicy, zapłon
Dla ASO jest to na tyle problematyczne, że aby to naprawić kierują się procedurą naprawy tzn., że naprawiając ten problem będą po kolei sprawdzać tak jak podaje instrukcja przy tego typu usterkach. Więc naprawa tak naprawdę może kosztować 300zł albo nawet 3000zł. W takich przypadkach nawet wymieniali całe wiązki.
Jeszcze przed wizytą w ASO wymieniłem regulator napięcia i sprawdziłem kabelek ten z jednym pinem czy nie jest przerwany. Czy ktoś z Was ma pomysł co mógłbym jeszcze sprawdzić, bo mi już ręce opadają?