Moje optymalizatory 450W-P mają firmware V100R002C10SPC002. Czy ktoś może potwierdzić, że to jest najnowsze a jeśli jest nowsze to skąd pobrać??
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereSesjusz wrote:Czy udało się zaktualizować oprogramowanie optymalizatorów ? Moja aplikacja również pozwala na ich zaktualizowanie, jednak muszę mieć pobrany plik z nowym FW. Najnowszy to prawdopodobnie: FusionSolarDG V100R002C00SPC601 z dnia 2021-12-17.
By go pobrać muszę mieć konto instalatora na stronie huawei, nie mam niestety.
Podobnie mam do instalacji aktualizację MBUS i aktualizację FW dongla, jednak ten sam problem - nie mam konta isntalatora na stronie huawei by pobrać pliki firmware.
Robyn212 wrote:Najważniejsze jest aby nie pomylić połączeń. A sprawdzałeś może czy czasem końcówki MC4 przy kablach łączących panele z falownikiem czyli kable gdzie trzeba zarobić końcówki nie są pomylone? Tzn końcówka MC4 + nie jest na kablu minusowym i odwrotnie?
Robyn212 wrote:Znalazłem coś takiego: zakładka SYSTEM>zarządzanie firmą>zarządzanie użytkownikami>klikamy ołówek przy użytkowniku>wybór roli, i tu jest do wybory instalator, użytkownik lub gość.
bogdan11 wrote:Czy można mieć uprawnienia instalatora z hasłem użytkownika?