1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 2m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? głównie tak
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? brak
4. Jaką markę preferujesz? brak
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 55
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Netflix, Youtube
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? nie
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? 50/50
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami i w dzień
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 3500-4000
Witam, planuję kupić pierwszy telewizor. Telewizor będzie służył od oglądania bajek oraz filmów. Nie planuję grać w żadne gry na tę chwilę. 2 miesiące temu byłem nastawiony na zakup LG OLED 55B13LA lub LG OLED 55C11LB. Myślałem, że uda mi się znaleźć te telewizory w fajnej cenie w black friday, ale cóż
.
Przeglądając forum w tej kwocie natrafiłem na 3 modele.
1. LG 55NANO923PB - 3600zł
2. LG OLED 55B13LA - cena najniższa jaką znalazłem to 4200zł.
3. LG OLED55A13LA - cena najniższa jaką znalazłem to 3500zł. Z tego co widzę to w porównaniu do pozycji wyżej HDMI tu jest 2.0 oraz częstotliwość 60Hz.
Czy jest coś lepszego od modeli, które podałem wyżej? Słyszałem, że OLEDy mają wadę wypalania się, ale z tego co doczytałem to te nowsze mają systemy zabezpieczające zatrzymywaniu się obrazu. Jeśli te 3, które wybrałem są dobre to który jest lepszy 1 czy 3? I czy warto dołożyć 6-7 stów do LG OLED 55B13LA patrząc, że telewizor będzie służył do oglądania filmów i bajek. Oraz patrząc na to, że mam 3,5 letniego syna, który w chwili uniesienia może mu zrobić krzywdę
Z góry dzięki za pomoc!
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? głównie tak
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? brak
4. Jaką markę preferujesz? brak
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 55
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Netflix, Youtube
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? nie
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? 50/50
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami i w dzień
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? 3500-4000
Witam, planuję kupić pierwszy telewizor. Telewizor będzie służył od oglądania bajek oraz filmów. Nie planuję grać w żadne gry na tę chwilę. 2 miesiące temu byłem nastawiony na zakup LG OLED 55B13LA lub LG OLED 55C11LB. Myślałem, że uda mi się znaleźć te telewizory w fajnej cenie w black friday, ale cóż

Przeglądając forum w tej kwocie natrafiłem na 3 modele.
1. LG 55NANO923PB - 3600zł
2. LG OLED 55B13LA - cena najniższa jaką znalazłem to 4200zł.
3. LG OLED55A13LA - cena najniższa jaką znalazłem to 3500zł. Z tego co widzę to w porównaniu do pozycji wyżej HDMI tu jest 2.0 oraz częstotliwość 60Hz.
Czy jest coś lepszego od modeli, które podałem wyżej? Słyszałem, że OLEDy mają wadę wypalania się, ale z tego co doczytałem to te nowsze mają systemy zabezpieczające zatrzymywaniu się obrazu. Jeśli te 3, które wybrałem są dobre to który jest lepszy 1 czy 3? I czy warto dołożyć 6-7 stów do LG OLED 55B13LA patrząc, że telewizor będzie służył do oglądania filmów i bajek. Oraz patrząc na to, że mam 3,5 letniego syna, który w chwili uniesienia może mu zrobić krzywdę

Z góry dzięki za pomoc!