Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iveco daily 2,8 1997 r odpala tylko na plaka

Pav13 29 Nov 2021 19:45 885 9
    Pav13
    Level 6  
    Tak jak w temacie odpala tylko na plaka. Kontrolki się nie świecą. Bezpieczniki są ok. Co może być przyczyną?
    trojan 12
    Level 38  
    Kolega bardzo oszczędny w opisie: Iveco II, C35-90 bez turbiny?.
    Może być dużo innych np C30-90.
    Pav13
    Level 6  
    Iveco daily 2, 3510 (podobno), 2.8 turbo
    kowal305
    Level 14  
    świeca płomieniowa sprawna ? czy ciepły też nie che odpalić ?
    trojan 12
    Level 38  
    Kolego @kowal305 w iveco 2,8 nie ma świecy płomieniowej! Nawet bez turbiny.
    Czy II/III samochodu najprościej poznać po szybach z tył kabiny. W II jest 2 okienka, w III jedno większe.
    Pav13
    Level 6  
    Ma dwie szyby z tylu:) Wygląda na to jakby nie dochodził prąd do stacyjki. Może immobilizer blokuje zapłon? Światła i kierunki też nie działają
    kowal305
    Level 14  
    w iveco daily 2 nigdy nie widziałem immobilizera. jeden kabelek do gaszaka w pompie. Kolego @trojan 12 posiadam messengera z silnikiem 2.8 tdi iveco i jest świeca płomieniowa co prawda u mnie nie sprawna i otwór w kolektorze zaślepiłem ale jak najbardziej była. Ale autor tematu podaje mało informacji o aucie, brak prądu czyli kostka stacyjki do sprawdzenia, masy, w daily 2 często też od wilgoci pada skrzynka bezpieczników (zmieniałem kilka ostatnio).
    trojan 12
    Level 38  
    Najprościej autor pytania popatrzy u siebie na silniku to tylko parę plastików do odkręcenia. Czy świece płomieniowe- 1 czy 4 szt czy żarowe.
    Pav13
    Level 6  
    Panowie, ale jakie znaczenie ma ilość świec płomieniowych skoro nie ma prądu na stacyjce? Iveco stało nieodpalane od roku.
    kowal305
    Level 14  
    To na początek odepnij kostkę od stacyjki i sprawdź czy dochodzi tam napięcie. tam są tylko 4 przewody , stały +, zasilanie na cewkę rozrusznika i dwa zasilające obwody w skrzynce bezpieczników