Na wyjściu z transformatora jest 14,48V w sieci 235V nie ma żadnej płytki żadnego nadruku na obudowie tylko naklejka "model; OS SERIES, 220-230V 50-60Hz na 12V AC jest to sam transformator wejście i wyjście bez przewodu zerowego. Sorry za of-topic, ale obserwuje co się tu dzieje na forum, jestem tez na innych forach, ale nigdzie takiego czepialstwa o literówki i cokolwiek nie spotkalem...
Szukam moze jakiegos sklepu z transformatorami, potrzebuje tez do lampki - tamten w lampce ma jakis numer, ale ten to tylko po gabarytach mozna dobrac, albo parametrach, choc nie wiem jak okreslic ile WAT daje ten transformator, jedynie po gabarytach albo okreslic zapotrzebowanie kabiny... zarowka 10-20W, wiatrak podobnie, ledy 5W i radio 10-20W... pewnie okolo 50W powinien wystarczyc..
Właśnie stwierdziłem przed chwila e jak docisnę przewody wyjściowe w transformatorze do rdzenia to robi się cichutki jak powinien, może po prostu napchać cos w obudowę aby sprężynowało i dociskało te przewody i sie nie przejmować.... bez tego dźwięk jest tak uciążliwy ze nie da sie spac w nocy bo go slychac,,,,