Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Renault Kangoo 2004r diesel - Opis bezpieczników i przekaźników pod maską

LENIWIEC_PL 05 Dec 2021 23:09 2982 4
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    Witam.
    Szukam opisu bezpieczników oraz przekazników pod maską do kangoo 1.5dci z 2004roku.
    Dzis zaczalem ruszac przekaznikami i bezpiecznikami w celu sprawdzenia slabych stykow i od tego momentu na liczniku swieci sie ABS, STOP, SERW, RECZNY mimo faktu,, ze samochód fizycznie nie posiada absu(brak pompy abs, brak czujników, wiązki itp)
  • Helpful post
    ALIBABA I
    Level 30  
    Witaj kolego , ten opis przekażników i bezpieczników łatwo znależć
    LENIWIEC_PL wrote:
    i od tego momentu na liczniku swieci sie ABS, STOP, SERW, RECZNY mimo faktu,, ze samochód fizycznie nie posiada abs
    alerty te alerty co ci się zaświeciły raczej wyniknęły z pierwszego błędu ABS tylko jakim cudem krzyknął ci błąd abs skoro jak napisałeś że fizycznie
    go nie ma, podobny przypadek miałem w peugeocie też wszystko zaświeciło i powiązane to było z abs-em tu linki do komory silnika, https://knigaproavto.ru/shemy/en/renault/kang...renault-kangoo-fuse-box-diagram-19972007.html , https://www.autogenius.info/renault-kangoo-1997-2007-fuse-box-diagram/ ,
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    Witam.
    Żaden z schematów podanych przez ciebie nie pasuje do ułożenia przekazników oraz bezpieczników.
    W moim przypadku wyglada to tak:
    Renault Kangoo 2004r diesel - Opis bezpieczników i przekaźników pod maską
    Rozszyfrowalem juz przekazniki znajdujące się w dolnym sektorze(moduł 4 duze przekazniki, dwa małe) i są to przekazniki od wtrysku, 1bieg wentylatora, drugi bieg, diody podgrzewacza, diody podgrzewacza i ten innego koloru to pompa wspomagania.
    Niestety nadal nie odkryłem dlaczego swieci abs itp. Czy jest mozliwe, ze ktos sie celowo pozbył systemu abs? Na półosiach z przodu oraz na piastach z tyłu są koronki do absu lecz nigdzie nie znalazlem zadnego przewodu elektrycznego, sterownika, no dosłownie nic. Od pompki hamulcowej(serwa) przewody hamulcowe prowadzą prosto do kół, odpowiednio tył i przód.

Dodano po 4 [minuty]:

Na obrazku po lewej stronie widać niebieską szeroką kostkę. Od góry wchodzi w nią dużo przewodów zaś od dołu jest zmostkowane z sobą 3 piny, reszty wsuwek brak lecz rozwiązanie wygląda na fabryczne albo idealnie przerobione.
    Usuniecie absu tłumaczyłoby dlaczego mam mozliwosc w testedze połączyć się z absem a w rzeczywistosci nie ma z czym :)
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    Witam ponownie.
    Co do opisu przekaźników problem został rozwiązany przy pomocy miernika oraz wiedzy.
    Dla osób które w przyszłości będą szukać opis przekaźników załączam zdjęcie na którym opisałem to co udało mi się znaleźć i czego jestem pewien na 100%.
    Dziękuję również wszystkim za pomoc.
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    Witam ponownie.
    Co do opisu przekaźników problem został rozwiązany przy pomocy miernika oraz wiedzy.
    Dla osób które w przyszłości będą szukać opis przekaźników załączam zdjęcie na którym opisałem to co udało mi się znaleźć i czego jestem pewien na 100%.
    Dziękuję również wszystkim za pomoc.

Dodano po 43 [sekundy]:

Temat uważam za zamknięty.