Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kamera Hiseeu ip odtwarzanie obrazu na komputerze

xmariomx 10 Dec 2021 16:34 300 6
Optex
    xmariomx
    Level 9  
    Witam
    Zakupiłem kamerkę Hiseeu WHD813 wifi z gniazdem ac i lan. Mam już wszystko ustawione na telefonie jak i w samej kamerce, ale w żaden sposób nie mogę zrobić sobie dostępu komputerem do obrazu rzeczywistego kamerki bądź nagrań na karcie sim (bezprzewodowo). Odtwarzanie na telefonie mam poprzez aplikacje Icsee, a na komputerze próbowałem z EsseCloud, VideoMonitor, CMS i ciągle nic.
    Kamera jest połączona z Internetem bezprzewodowo. Mam instrukcje z zestawu, ale to co jest tam podane mi nie działa.
    Czy może mi ktoś pomóc się połączyć?
  • Optex
    sosarek

Level 43  
    W opisach jest że niby wspiera ONVIF za to nic o Web Serwerze, mowa tylko o podłączeniu do dedykowanego rejestratora...
  • Optex
    xmariomx
    Level 9  
    Rozumiem, a może jakaś aplikacja żeby w podobny sposób zarządzać kamerą jak na telefonie?
    sosarek

Level 43  
    Sprawdź czy znajdzie ją ONVIF Device Manager ale tam pogląd i ustawienia.
    xmariomx
    Level 9  
    Udało mi się w CMS podgląd wszystkich nagrań i cale zarządzenie kamery. Do końca nie wiem jeszcze jak, ale ogarnę i opiszę.
    sosarek

Level 43  
    Dopisz co za CMS, skąd można pobrać lub zamieść jako załącznik.
    xmariomx
    Level 9  
    Tak więc tylko cms udało się połączyć i to w miarę sprawnie a sam program oferuje bardzo duże możliwości co do zarządzania kamerą. Gdyby ktoś miał problem lub nie wiedział jak się zabrać to trzymajcie krótką instrukcje:
    Pobieramy CMS w miarę najnowszego(istotne są kodeki) np: https://learncctv.com/download-cms-software/
    Logujemy się, standardowo jest login super lub admin bez hasła
    Przechodzimy w zakładkę system ->urządzenia -> dodajemy lokalizacje (może być losowa nazwa) kolejno pod nią dodajemy już swoją kamerę.
    Dodaj urządzenie -> KLIKAMY WYSZUKAJ być może znajdzie wam automatycznie, jeśli nie to wchodzimy w router i szukamy jakie ip ma nasze urządzenie; również zalecam ustawienie stałego adresu w innym przypadku trzeba będzie powtarzać parowanie co każdy restart routera. Mając już wpisany adres ip, port 34567, użytkownik admin i hasło takie jakie ustawiliśmy w kamerze ustawiamy dostawce h264 lub h265
    Kolejno logujemy się do urządzenia już z głównego okna programu; czasami trzeba nacisnąć na pierwsze okienko aby ukazało obraz.

W programie mamy bardzo duże możliwości, ale nie wszystkie; ustawianie alarmu lepiej zrobić z aplikacji na tel.
    Co najważniejsze nie przestraszcie się, gdy pokaże wam tylko 64 nagrane filmy :D program tylko tyle pokazuje w rubryce, aby więcej pokazało trzeba nacisnąć poprzednie lub zawędzić rozkład godzin.