Witam. Znalazlem taki rejestrator tasmowy firmy Telefunken, model Mas 54.
Na gorze widnieje nazwisko Kudelski.
Niestety nie wiem czy jest sprawny. Pokretla dzialaja.
Czy ktos moglby mi pomoc w wycenie tego przedmiotu?
Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
To chyba jakiś specjalny model ale bardzo podobny do NAGRA-III (https://www.nagraaudio.com/product/nagra-iii/).
Mechanizm jest chyba ten sam, ale tak jakby tylko 2 głowice. Może to był jakiś rejestrator?
Poszukaj cen po NAGRA ta Twoja wersja może być bezcenna bo unikalna lub w cenie złomu gdy jej funkcja jest nieprzydatna obecnie nikomu. Ewentualnie można na części - przynajmniej mechanika wygląda (po zdjęciach) na kompatybilna z NAGRA III.
Bez sensu cała sprawa. Z Nagry Kudelskiego został tylko mechanizm, bo usunieto układ zapisu i odczytu z tego magnetofonu i oryginalne głowice. Trzeba by szukac na ebayu płyte główna PCB do Nagry (rzadkość), albo budować to samemu. Ze wzmacniaczem tworzyło to czterokanalowy analogowy rejestrator FM audio do sonaru na statku/okręcie podwodnym do hydrofonów, stąd te gniazda UHF na przednim panelu. Dodatkowo wizualnie/kolekcjonersko jest to ,,zniszczone" przez ten napis ,,Telefunken", aż dziw, że Kudelski się na to zgodził. Duńska firma Bruel & Kjear specjalizująca sie w aparaturze pomiarowej audio też produkowala w swoim czasie ciekawe profesjonalne magnetofony kosztujące majątek A Kasprzak zrobił MAKa (w/g mnie najlepszy polski magnetofon profesjonalny)