Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Siemens EQ500 tp5-7r04: Zaparzanie letniej kawy, samoczynne wyłączanie, woda zamiast kawy, przeciek

jacekni 19 Dec 2021 10:45 687 2
    jacekni
    Level 5  
    Mam od trzech miesięcy ekspres Siemens EQ500. Praktycznie od początku były z nim problemy, zaczęło się od zaparzania letniej kawy, wyłączał się samoczynnie w sposób co najmniej dziwny (tak jakby ktoś odłączył go od zasilana), nie było płukania jak zwykle robi po wyłączeniu przyciskiem ON/Off, młynek mieli kawę, a zamiast kawy leci sama woda, następna, woda przecieka, wyświetla komunikat, aby opróżnić pojemnik na fusy chociaż jest fusy... Oddałem do naprawy, a w serwisie stwierdzono, że nie było żadnych usterek i odesłano do sklepu. Okazuje się, że dalej woda cieknie, kawa raz gorąca raz letnia, taka ruletka, uda się, albo nie.Zastanawiam się nad resetem, ale nie do końca jestem przekonany czy nie zepsuję czegoś ;-) W menu jest przycisk przeprowadzenia do ustawień fabrycznych, ale czy to pomoże. Miał ktoś kiedyś do czynienia z tym ekspresem?
    Jeszcze jedno pytanie, czy można domowym sposobem wgrać nowy soft do tego urządzenia?
    magir
    Level 29  
    Reset do ustawień fabrycznych nie spowoduje uszkodzenia.
    jacekni
    Level 5  
    Wrócił z naprawy gwarancyjnej i napisano mi, że nie ma problemu chociaz były wypisane jeszcze trzy inne usterki.