Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła

sirk 22 Dec 2021 19:05 4404 11
    sirk
    Level 9  
    Witam serdecznie.
    Kupiłem kamerę ezviz C8C.
    Ale jest ona przypisana do innego konta.Nie znam hasła.
    Jak zmienić konto? Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła
    sosarek

Level 43  
    Poprzedni użytkownik musi ją wylogować ze swojego konta.
    Sprawdź jeszcze czy jest widoczna przez SADP Tool.
    sirk
    Level 9  
    sosarek wrote:
    Poprzedni użytkownik musi ją wylogować ze swojego konta.
    Sprawdź jeszcze czy jest widoczna przez SADP Tool.

Nie ma możliwości kontaktu z poprzednim użytkownikiem.
    Możesz przybliżyć jak to zrobić sadp tool?
    sosarek

Level 43  
    Pobrać, uruchomić i zobaczyć czy kamera jest w nim widoczna.
    sirk
    Level 9  
    Takie coś mam Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła

Dodano po 4 [minuty]:

Takie coś mam Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła

Dodano po 8 [minuty]:

Teraz mam tak Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła
    sosarek

Level 43  
    Uruchom aplikację na komputerze...
    sirk
    Level 9  
    Uruchomiłem ale co dalej? Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła Zmiana przypisania konta dla kamery ezviz C8C bez dostępu do hasła
    sosarek

Level 43  
    Kamera podłączona do routera? Jeśli tak klikasz Refresh i powinna pojawić się na liście.
    sirk
    Level 9  
    Coś mi tu nie chce działać...nic nie wykrywa... może złą wersję zainstalowałem holera 😤😤😤podaj proszę link
    Najlepiej na @
    sirk75(_at_)gmail.com
    Bo tu będziemy pisać do wigilii 😉
    _Sheriff_
    Level 12  
    Witam, czy udało ci się z kamerą?
    gradek83
    Level 42  
    Problem z tym dziadostwem którego jest pełno na portalach aukcyjnych jest taki że większość z tego sprzętu ma przypisane konto do innego użytkownika. Teoretycznie mając kamerę fizycznie można zgłosić ten fakt i poprosić o wylogowanie poprzedniego użytkownika tylko problem w tym że pisząc do wsparcia technicznego informacje typu w tytule wiadomości wpisujesz : "Camera unbind" i piszesz np "I would like to unbind my camera" i podajesz szczegółowe dane o kamerce : "Camera information:" Model itp albo zdjęcie nalepki przesyłasz i ewentualny dowód zakupu o ile będzie wymagany.

Problem w tym że pisząc pod ich adres:

Spoiler:
    device.eu@ezvizlife.com

Otrzymujesz z automatu informację:

Spoiler:
    "The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Please try resending your message later, or contact the recipient directly.

The following organization rejected your message: EZ-MBX-UK-01.ezviz.local."

"Skrzynka pocztowa odbiorcy jest pełna i nie może teraz przyjmować wiadomości. Spróbuj ponownie wysłać wiadomość później lub skontaktuj się bezpośrednio z odbiorcą.

Następująca organizacja odrzuciła Twoją wiadomość: EZ-MBX-UK-01.ezviz.local."

Czyli mają wymówkę że ich skrzynka zapełniona firma się wycwaniła UE powinna się za takie produkowanie ŚMIECI elektronicznych wziąć i zainteresować.

"Ze względów bezpieczeństwa EZVIZ nie zezwala na dodawanie urządzenia do dwóch kont ani nie pozwala na odłączanie urządzeń od kont. Użytkownik musi usunąć urządzenie ze starego konta przed próbą dodania go do nowego konta"