Bluzgać nie musisz, nie jesteś jakim tam guru od narzekania, oczekiwał porady to dostał , jego problem dysponować odpowiednim sprzętem by ustawić albo zlecić to komuś by ustawił jak należy.
Chce robić sam to nie niech robi i wie czego się spodziewać, dojdzie przynajmniej sam do jakiś wniosków.
Nigdzie nie pisałem że zapewni mu to prawidłowy odbiór a na oko nie ustawi jak należy anteny i konwertera, jak widać masz strasznie bujną wyobraźnie i potrafisz tylko brednie pisać zamiast doradzić.
LeDy wrote:
To wszystko tylko przybliżone wskazówki a reszta , jak napisałem, włączyć myślenie. Kąt na antenie to tylko orientacyjne.
Ta aplikacja to miało być kalkulator.
Bardziej chodziło mi o kierunek, w apce będzie miał przecież dokładny na satelitę to ją szybko namierzy, potem to już szukanie właściwego kąta anteny bo wiadomo podziałki na antenach są na sztukę robione i głownie orientacyjne jak piszesz.
Tak samo ze skrętem, nie zawsze pokrywa sie z wyliczanym a to głownie zależy od konwertera.
Ręcznie i i na podstawie tunera to trochę mu zejdzie takie kombinowanie ale może coś wyjdzie.