logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Darmowy edytor tekstu na Windows 10 z funkcją asystenta - kompatybilność z Office

radekkedzik 25 Gru 2021 17:35 558 4
REKLAMA
  • #1 19781689
    radekkedzik
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam.
    Wiem, że podobne tematy już były, ale nie dotyczyły stricte Windowsa 10, a że ma on problemy z odpalaniem starszych programów, to chciałem dopytać. Otóż potrzebuje najlepszego darmowego edytora tekstu. Odpowiednik Excela i Powerpointa w całym pakiecie nie jest potrzebny, ale mile widziany. I jeszcze jedno - zależy mi na tym, aby był on wyposażony w coś na wzór asystenta office. Może się to wydawać głupie, ale moje umiejętności z edytorami tekstu ograniczają się tylko do napisania i zapisania tekstu. Wiem, że zawsze mogę zobaczyć w internecie nurtujące mnie pytania jak coś zrobić, jednak wolałbym mieć to od razu (wolny laptop i problemy z jego wielozadaniowością). Pozdrawiam
    P.s. Jeśli nie ma na rynku darmowych wersji spełniających moje kryteria, mogę nabyć pudełkową wersję jakiegoś starego Office'a, jednakże przedtem chciałbym wiedzieć czy ruszy on na moim Windows 10, 64 bit.
    Na wszelki wypadek podaję parametry mojego laptopa:
    - Intel Core i3-3120M 2.50 GHz
    - 4GB RAM DDR3
    - HDD 500 GB
    - Windows 10 64 bit
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19781797
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15462
    Chociażby OpenOffice...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19781840
    radekkedzik
    Poziom 4  
    Chętnie spróbuje. Dam znać jakie będą rezultaty.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 19783141
    radekkedzik
    Poziom 4  
    Open Office sprawdziłem. Dziękuję za pomoc w wyborze edytora tekstu. Jedyne czego mi brakuje to, że asystent office jest mało przejrzysty(nie to co Pan Spinacz :D). Jednak na moje potrzeby powinien spokojnie wystarczyć. Podoba mi się możliwość konwersji do formatów Microsoft, a także zmiana w PDF(potrzebne w mojej "profesji")
    vorlog napisał:
    LibreOffice- używam w firmie na Win10- żadnych problemów.
    V.

Libre Office miałem wcześniej, zainstalowany jeszcze przez informatyka który wgrywał mi Windows 10, jednakże nie przypadł mi zbytnio do gustu.
REKLAMA