Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat B6 - Nie odpala, komunikat: uszkodzona blokada kierownicy

dmytryszynprzemyslaw 29 Dec 2021 03:55 2007 13
    dmytryszynprzemyslaw
    Level 3  
    Witam, Passata zgasiłem i już nie odpaliłem, komunikat uszkodzona kolumna kierownicy, pali się żółta kierownica. Po włożeniu kluczyka już na czerwono i odpali na 2 sekundy i to koniec.
    mischa
    Level 23  
    To jest chyba "standardowa" przypadłość Passata B6. Nie działa poprawnie gniazdo kluczyka po jakimś tam przebiegu. Możesz to naprawić sam szukając "ZESTAW NAPRAWCZY BLOKADY KIEROWNICY PASSAT B6" lub oddać tym, co robili to już nie raz.
    adam7009

Level 40  
    mischa wrote:
    To jest chyba "standardowa" przypadłość Passata B6. Nie działa poprawnie gniazdo kluczyka po jakimś tam przebiegu. Możesz to naprawić sam szukając "ZESTAW NAPRAWCZY BLOKADY KIEROWNICY PASSAT B6" lub oddać tym, co robili to już nie raz.
    :crazyeyes: :sm31:
    dmytryszynprzemyslaw
    Level 3  
    Właśnie czytałem o zestawienie naprawczym jak go bym sam wymienił to trzeba go zaprogramować
    mischa
    Level 23  
    Serio, to niestety musisz się najpierw udać do kogoś z interfejsem diagnostycznym i upewnić się, że to to jest na pewno to. Bo może IMMO, może kluczyk, może coś czego nikt się nie spodziewa. Zawsze musisz się liczyć z tym, że zadając pojedyncze pytanie, nie otrzymasz trafnej na 100% odpowiedzi, bo nikt nie jest jasnowidzem ;)
    dmytryszynprzemyslaw
    Level 3  
    Po podłączeniu kompa passat odżył ale tylko na 2 godziny i wszystko wróciło do normy trzeba szukać przyczyny dalej
    dmytryszynprzemyslaw
    Level 3  
    Problem z immobilizerem a na desce rozdzielczej wyskakuje uszkodzona blokada kierownicy
    dmytryszynprzemyslaw
    Level 3  
    Wymieniłem zestaw naprawczy i po paru kilometrach zapaliła się czerwona kontrolka kierownicy i błąd uszkodzona blokada zamówiłem używkę zrobiłem jakieś 100 km i to samo i znów czerwona kontrolka gość w Koszalinie mi powiedział żebym zamówił nowa blade w serwisie zamówiłem i czekam ale czy pomoże to już nie wiem😔
    user64
    Level 27  
    Wiesz, nie będąc na diagnostyce, tak aby znać choć numery błędów, wymieniasz w ciemno elementy...
    Tak, jest szansa, że pomoże, ale równie wysoka szansa jest na wygraną w totka.
    adam7009

Level 40  
    dmytryszynprzemyslaw wrote:
    czekam ale czy pomoże to już nie wiem
    nie pomoże
    dmytryszynprzemyslaw
    Level 3  
    Założyłem nową blokadę kierownicy zrobiłem 300 km i znowu zapaliła się kontrolka uszkodzona blokada kierownicy
    adam7009

Level 40  
    Jeśli zależy Ci na naprawie auta ,a nie na tym aby zrobić to samemu to odezwij się na PW. z wiadomością skąd jesteś to może będę mógł podać namiary na jakiegoś z kolegów w twojej okolicy co ogarnie temat.
    pwkrynski
    Level 2  
    Udało się znaleźć przyczynę? Nam identyczny problem