Nigdzie już nie nadają Polsatu / TVN w starym systemie.
W starym masz mux7 i kanały TVP
W starym masz mux7 i kanały TVP
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therecefaloid wrote:W starym masz mux7 i kanały TVP
artinu1 wrote:Na muxie 5 brak TVP Kobieta jest natomiast TVP1, TVP2 i TVP Info. Takie dublowanie programów nie wystawia dobrego świadectwa kierownictwu TVP. Ciekawe kiedy skończy się ta karuzela?
DiZMar wrote:cefaloid wrote:W starym masz mux7 i kanały TVP
Raczej MUX 8 i kanały TVP (MUX 3)
michał_bak wrote:artinu1 wrote:Na muxie 5 brak TVP Kobieta jest natomiast TVP1, TVP2 i TVP Info. Takie dublowanie programów nie wystawia dobrego świadectwa kierownictwu TVP. Ciekawe kiedy skończy się ta karuzela?
Nigdy bo możliwości techniczne (czyli zdolność do upchnięcia coraz większej ilości kanałów) znacznie przekraczają zdolności produkcji programów.
BANANvanDYK wrote:\W k. Ciekawe czy ktoś zauważy różnicę w jakości na programach TVP?
Strumien swiadomosci swia wrote:https://allegro.pl/oferta/dekoder-tv-tuner-naziemnej-hd-dvb-t2-hevc-h-265-12417698603?snapshot=MjAyMi0wNy0zMFQwODowODoxMS45NDlaO2J1eWVyO2VmZDBlMWEyMjg2NTRjNGMzM2UwNDRhYmY2MTVjZjVmZGI2YzBkMzZkNjI1YzAxOWRjMGY5NTg1NDdjMmZkYzg%3D
Przestrzegam, nie odbiera dvbt2..
Strumien swiadomosci swia wrote:https://allegro.pl/oferta/dekoder-tv-tuner-naziemnej-hd-dvb-t2-hevc-h-265-12417698603?snapshot=MjAyMi0wNy0zMFQwODowODoxMS45NDlaO2J1eWVyO2VmZDBlMWEyMjg2NTRjNGMzM2UwNDRhYmY2MTVjZjVmZGI2YzBkMzZkNjI1YzAxOWRjMGY5NTg1NDdjMmZkYzg%3D
Strumien swiadomosci swia wrote:Próbowałeś ustawic region/kraj na Czechy. Miałem jeden taki przypadek nowego dekodera (modelu nie pamiętam). Już miał być zwrócony do sklepu. Był nawet spakowany. Podjęto ostatnia próbę t.j. zawołanie mnie do oceny. Wyjąłem i poszedł "na Czechach".Wyszukuje t2 i hevec ale nie odbiera, tvn ma sam dzwięk bez obrazu, reszta cicho i ciemno.
DiZMar wrote:Próbowałeś ustawic region/kraj na Czechy.
andrzejlisek wrote:DiZMar wrote:Próbowałeś ustawic region/kraj na Czechy.
Co ma do tego ustawienie kraju i jakim cudem to ustawienie wpływa na odbieranie lub nieodbieranie treści?
Przecież warunkiem odbierania treści jest zaimplementowanie zastosowanej technologii (DVB-T lub DVB-T2) i kodeka (H264, HEVC itd) w miejscu eksploatacji odbiornika.
andrzejlisek wrote:Co ma do tego ustawienie kraju i jakim cudem to ustawienie wpływa na odbieranie lub nieodbieranie treści?
Strumien swiadomosc... wrote:, dekoder nie ma tez języka polskiego nawet.
sq3evp wrote:Tu mogła zmiana zmienić wszystko
DiZMar wrote:andrzejlisek wrote:Co ma do tego ustawienie kraju i jakim cudem to ustawienie wpływa na odbieranie lub nieodbieranie treści?
No i co kol. @andrzejlisek? Czy wypowiedzi kol. @irekr i @sq3evp przekonały Ciebie do moich sugestii czy dalej jesteś zdziwiony moją poradą?
andrzejlisek wrote:Teraz się wyjaśniło, chociaż jest to bardzo "okrężne" ustawienie.
Strumien swiadomosci swia wrote:Nic nie napisałem bo zwrot idzie....
DiZMar wrote:andrzejlisek wrote:Teraz się wyjaśniło, chociaż jest to bardzo "okrężne" ustawienie.
Przyznaj się wprost a nie "okrężnie", że jednak pomyliłeś się w tej sprawie "udowadniając", że nie mam racji z tymi Czechami. Wg Ciebie nie było to możliwe abym miał rację.
andrzejlisek wrote:Nie podważam słuszności zmiany regionu na próbę, tym bardziej, że to jest chwila i wiadomo, czy to coś daje. Nie odradzałem wykonania tej czynności ani nie napisałem, że ona nie ma sensu.
andrzejlisek wrote:Załóżmy, że i w Polsce i w Czechach jest DVB-T2 z HEVC, to co za różnica, czy dekoder jest na terenie Polski i odbiera polskie stacje, czy na terenie Czech i odbiera czeskie stacje?