Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen DS3 2015 1.2VTi - Wprowadzenie / Diagnostyka modyfikacja dla nowego

b4ndit90 02 Jan 2022 02:41 408 7
    b4ndit90
    Level 10  
    Od dzisiaj jestem posiadaczem DS3 2015 Hatchback 1.2VTi 82 hp / 32500 k ( mil )

Auto kupiłem żonie ponieważ jej poprzednie dokonało żywota.

Pisze z pytaniem czy ktoś z forum byłby wstanie wprowadzić mnie troszkę w świat Citroena. Ja sam osobiście posiadam Audi od 8 lat dlatego cytrynka jest mi nieznana.

Szukałbym sprzętu do diagnostyki w rozsądnych cenach do użytku domowego (czytanie kodów, sprawdzanie parametrów) - sam używam VCDS jednak jak wiem, on nie współpracuje z cytrynka :(

Schemat coś ala ETKA online do VV grupy z listą części, kodami. Nie wiem czy cos takiego w ogóle istnieje w Citroenie ale jeśli trzeba by było wymienić jakaś cześć chciałbym mieć schemat.

Auto posiada wyświetlacz LCD, jednak nie ma w nim nawigacji albo jeszcze nie umiem włączyć. Czy jest opcja wgrania nawigacji i np dołożenia jakiś dodatków? Brak radia na CD + panel nawiewu jest na pokrętłach a nie na LCD (też chciałbym to zmienić) jednak nie wiem czy tak jak w Audi jest ochrona komponentów czy np P&P.

Auto zakupiłem z paroma mankamentami które musze ogarnąć i przydała by się pomoc ze strony doświadczonych graczy ;)

Jeszcze raz dziękuje I Szczęśliwego Nowego roku !!
    pawełek3650
    Level 16  
    Witam diagbox do diagnostyki na poziomie aso
    Schematy na stronie citroena płatne parę euro
    Lub pobrać sedre zbiór schematów poczytaj sobie.
    b4ndit90
    Level 10  
    pawełek3650 wrote:
    Witam diagbox do diagnostyki na poziomie aso
    Schematy na stronie citroena płatne parę euro
    Lub pobrać sedre zbiór schematów poczytaj sobie.

Spedzilem klka dni jednak sedre do citroena widze tylko do 2013 ja mam 2015 i nie ma nigdzie do pobranie jak masz wiedze i chec podpowiedziec podlinkuj lub nakieruj gdzie szukac bo mam powazny problem z napieciem . auto rozladowywalo aku wymienilem alternator + baterie i po miesiacu jest to samo . tak jak do audi pomoc znajde wszedzie tak do citroena cisza jestem na kilku forach i nikt nic nie wie a problem jest taki

Quote:
    ogolonie kupilem auto i po 2 dniach nie moglem odpalic . odpalil na kable i srednio co 2 3 dzien nie szlo odpalic .. wymienilem oryginalny alternator + dobra baterie . auto jezdzilo okolo miesiac i nie mozna odpalic moja powiedziala ze moze swiatlo zostawila nie przywiazywalem uwagi kable i poszlo .. i znowu po miesiacu to samo z tym ze .. pojechala do pracy o 9 rano skocnzyla o 15 odpala przejechala 3 km po corke do szkoly nie bylo jej z 20 min auto nie odpala kable i poszlo . i zaczolem sie zastanawiac co j est nie tak .. ladowanie pod maska jak napisalem dziwi mnie to ze nowy alternator + bat i ladowanie dalej to samo .
    przy alternatorze jest kostka jak ja sciaglem to ladowanie na alternatorze pokazuje powyzej 14v . jak ja wepne spada do 12. nie znam sie na cytrynach pytanie od czego to jest ? czy moze jest uszkodzone ? ktos poradzi gdzie szukac ? przypuszczam jak taki okres czasu laduje 12 v to nowa bateria juz dostala ladnie po dupie ? czy jeszcze mozna ja uratowac ?
    ALIBABA I
    Level 31  
    Witam kolego sądzę że książkę serwisową obsługi do niej masz https://drive.google.com/file/d/1FL3_jikxC_GUHqSeSu7erocHYx0X68wf/view , klikniesz drukuj i masz w pdf-je a co do dokumentacji szczegółowej typu schematy to foktycznie jest trochę problem lecz można ją kupić 9,95 euro tu masz dwa linki zaryzykuj te dziesięć euro nie majątek https://downloadworkshopmanuals.com/index.php/8-workshop-manuals/298-citroen-ds3-workshop-repair-manual , i drugi, https://workshopmanuals.co/product/citroen-ds3-manual/
    b4ndit90
    Level 10  
    ALIBABA I wrote:
    Witam kolego sądzę że książkę serwisową obsługi do niej masz https://drive.google.com/file/d/1FL3_jikxC_GUHqSeSu7erocHYx0X68wf/view , klikniesz drukuj i masz w pdf-je a co do dokumentacji szczegółowej typu schematy to foktycznie jest trochę problem lecz można ją kupić 9,95 euro tu masz dwa linki zaryzykuj te dziesięć euro nie majątek https://downloadworkshopmanuals.com/index.php/8-workshop-manuals/298-citroen-ds3-workshop-repair-manual , i drugi, https://workshopmanuals.co/product/citroen-ds3-manual/

A testowales to ? sciaglem to z wrkshopmanuals przy rozpakowywaniu zipem wyskakuje blad przy rar wogole nie otwiera. po rozpakowaniu robie jak w instrukcji to albo nie wykrywa plikow albo pisze ze aplikacja nie moze zostac uruchomiona na twoim komputerze.

Masz moze jakas wiedze jak to ogarnac ?
    ALIBABA I
    Level 31  
    Zaraz napisałeś nie wykrywa plików i nie otwiera po rozpakowaniu Być może do tego są potrzebni włamywacze tzw hack serwice , żartowałem , poszukam w dysku , zaznaczam zewnętrznym ! jeśli nie skasowałem to rozpakuję i wyślę w częściach ,

Ps kolego , no jak nie jdzie jak idzie otworzyłem , kurcze nie śmiem cię prosić o udestępnienie pulpitu zdalnego , masz w ustawjeniach coś nie teges , a poważnie powtóż próbę wejścia na stronę 2 razy , Ja mam ją otwartą mam otwiera się bez problemu , masz pewnie w opisie strona niebezpieczna ! i Hm , dziwne żaden informatyk się nie odezwał ?
    b4ndit90
    Level 10  
    ALIBABA I wrote:
    Zaraz napisałeś nie wykrywa plików i nie otwiera po rozpakowaniu Być może do tego są potrzebni włamywacze tzw hack serwice , żartowałem , poszukam w dysku , zaznaczam zewnętrznym ! jeśli nie skasowałem to rozpakuję i wyślę w częściach ,

Ps kolego , no jak nie jdzie jak idzie otworzyłem , kurcze nie śmiem cię prosić o udestępnienie pulpitu zdalnego , masz w ustawjeniach coś nie teges , a poważnie powtóż próbę wejścia na stronę 2 razy , Ja mam ją otwartą mam otwiera się bez problemu , masz pewnie w opisie strona niebezpieczna ! i Hm , dziwne żaden informatyk się nie odezwał ?

kolego scaigam plik rozpakowywuje przy 99% wyskakuje blad rozpakowywania potem nie idzie to w rzaden sposob odpalic ..
    ALIBABA I
    Level 31  
    b4ndit90 wrote:
    kolego scaigam plik rozpakowywuje przy 99% wyskakuje blad rozpakowywania
    Hm PDF 415 stron , teraz ja się zamotałem daj pw na majla dam ci pdf-kę nie idzie mi na tej stronie, i widzisz napisałeś ,
    b4ndit90 wrote:
    Auto posiada wyświetlacz LCD, jednak nie ma w nim nawigacji albo jeszcze nie umiem włączyć. Czy jest opcja wgrania nawigacji i np dołożenia jakiś dodatków? Brak radia na CD + panel nawiewu jest na pokrętłach a nie na LCD (też chciałbym to zmienić)
    No właśnie !!! brak radia CD tzn nie ma wejścia na płytę . a rzuć fotkę wnętrza , kokpitu bo nie chcę prosić o win co do wejścia na płytę CD , normalka.