Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zgemma h9s - wyskakuje błąd przy wgrywaniu przez kabel

pawelek0410 04 Jan 2022 23:58 792 2
    pawelek0410
    Level 13  
    Witam,
    W ostatnim czasie miały zaniki prądu, co skutkowało kilkukrotnym restartowaniem się dekodera ( Zgemma H9s).
    Od tego czasu po włączeniu dekodera świeci się cały czas biała ikonka ( po uruchomieniu powinno się świecić w kolejności biała-czerwona-biała i tutaj powinno ładować się oprogramowanie). Próbowałem wgrać od nowa soft za pomocą kabla ( przewodu) RS 232 TL przez program HiTool.
    Wgrałem plik xml ale wyskakuje za każdym razem taki błąd ( jak na zdjęciu) Zgemma h9s - wyskakuje błąd przy wgrywaniu przez kabel

Czy ktoś będzie mógł mi pomóc? Czy to wina pliku xml czy dekodera już nie da naprawić?
    Dziękuje za odpowiedzi
    Pozdrawiam.
    tomaszlonski
    Level 30  
    HiTool nie jest raczej przeznaczony do wgrywania softów na nowych procesorach do tunerów. Nadaje się głownie do telefonów albo boxów na androidzie. Bez posiadania właściwego pliku xml nigdy nie wgrasz prawidłowo do tunera.
    Robiłem tylko na Octagonie, zasady akurat identyczne, pliki niestety nie. Straciłem tydzień nim doszedłem do jakichkolwiek wyników. ;)

Nim co najwyżej możesz sobie tylko fasbota wgrać a oprogramowanie zawsze sie wgrywa przez USB po to układ ma obsługę boot USB.

Fastboot można sobie z dowolnego programowania brać, ATV raczej wystarczy.

Szukaj rozwiązań , to dość rozległy temat np. tu kilka wypowiedzi
    https://www.sat-universe.com/showthread.php?t=309027

P.s. Prawidłowe wykonanie flash sygnalizowane jest komunikatami w kolorze CZREWONYM, jak taki widzisz to już nie jest źle.
    pawelek0410
    Level 13  
    tomaszlonski wrote:
    Fastboot można sobie z dowolnego programowania brać, ATV raczej wystarczy.

Szukaj rozwiązań , to dość rozległy temat np. tu kilka wypowiedzi
    https://www.sat-universe.com/showthread.php?t=309027

własnie z tej strony się non stop sugerowałem... i nie tylko na tej stronie... dużo stron sprawdziłem miedzy czasie...

tomaszlonski wrote:
    Nim co najwyżej możesz sobie tylko fasbota wgrać a oprogramowanie zawsze sie wgrywa przez USB po to układ ma obsługę boot USB.

No właśnie o to mi chodziło, żle sie wyraziłem moim poście.. .podczas kilukrotnego wgrywania non stop wyskakuje w.w błąd... Możliwe ze ten plik xml jest zły :(