Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Zlecę] Parser DXF / DWG w delphi 5000zł

prokopcio 10 Jan 2022 14:17 627 6
Computer Controls
    prokopcio
    Level 29  
    Witam.

Zlecę napisanie w delphi programiku / modułu importującego wektorową grafikę 2D z pliku tekstowego dxf / dwg ( tylko obiekty wektorowe 2D ).

Aktualny posiada sporo wad i niedociągnięć a główny program rozrósł się i postrzegany jest za atrakcyjny przez co chciałbym mieć dobry parser plików DXF / DWG. Dopuszczam stosowanie zewnętrznych / mogą być płatne biblioteki, które wspomogą projekt.

Wynagrodzenie 5000zł umowa zlecenie lub na podstawie faktury.
    Możliwe nawiązanie stałej współpracy zdalnej.
    Szczegółowe informacje pod nr telefonu 604 247 648
    Łukasz Prokop f.Proma-Elektronika
  • Computer Controls
    User removed account
    Level 1  
  • Computer Controls
    prokopcio
    Level 29  
    Sylvi91 wrote:
    Chyba taniej by wyszło poszukać gotowego rozwiązania, albo nawet zaczerpnąć z oprogramowania opensource.
    Też tak wspomniałem, że dopuszczam wykorzystanie gotowych rozwiązań ( niekoniecznie open/free ), ja nie mam czasu nad tym siedzieć, dlatego zamieściłem to zlecenie.

Jeśli potrafisz to ogarnąć to zapraszam do współpracy.
    User removed account
    Level 1  
    prokopcio
    Level 29  
    Peniw było by lepiej ale... od 25 lat pisałem tylko w pascalu / Borland Delphi, i zależy mi na tym, żebym mógł dokleić ten kod w istniejących już aplikacjach po prostu. Co prawda nie jest dużym problemem łączenie modułów pisanych w różnych językach ale chciałbym mieć to mimo wszystko jako Unit w Delphi.
    Sam Sung
    Level 32  
    Czy wystarczy DXF, czy musi być też DWG?
    Czy struktura danych na wyjściu parsera jest już zaprojektowana? Czy może wystarczy wczytać wszystko z DXF do hierarchicznej struktury odpowiadającej wprost plikowi DXF i resztą zajmie się już program?
    Czy są określone z góry kryteria akceptacji, np. zbiór plików DXF, których import musi działać w określony sposób i osiągnięcie tego stanu kończy zlecenie?
    prokopcio
    Level 29  
    nieaktualne.