Cześć, mam ten sam problem, czy może znalazł ktoś rozwiązanie problemu lub byłby skłonny mi pomóc go rozwiązać? Dysk nowy, 1tb HDD zaszyfrowany przez dekoder mediabox+ od nc+
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereamigo22 wrote:- byłbyś łaskaw podać jego model? To by ułatwiło rozwiązanie Twojego problemu.Dysk nowy, 1tb HDD
amigo22 wrote:- to model obudowy, a nie dysku. Jeśli to ST1000LM035, dotarcie do hasła wymagałoby dość istotnej ingerencji w oprogramowanie układowe dysku.SEAGATE Expansion Portable 1TB
amigo22 wrote:dalej nie wiem jakie, jeśli to transformatorówki z grotem grubości połowy układu, to tak, jakbyś nie miał żadnej.Mam 2 różne,
amigo22 wrote:- a jednak układ nadal nie jest wylutowany i sczytany.bez problemu
kaleron wrote:amigo22 wrote:dalej nie wiem jakie, jeśli to transformatorówki z grotem grubości połowy układu, to tak, jakbyś nie miał żadnej.Mam 2 różne,
amigo22 wrote:- a jednak układ nadal nie jest wylutowany i sczytany.bez problemu
amigo22 wrote:- i co by to miało dać? Zdajesz sobie sprawę, że zepsujesz ten dysk?Mam dysk 160gb innego producenta, mogę użyć go jako dawcy i zamienic tą część elektroniki i wsadzić do dysku 1tb?
amigo22 wrote:- czy możesz przeczytać nazwę z korpusu? I czy umiesz się tą lutownicą posługiwać? Nie wiem, jak mam Ci pomóc, bo nie wiem, co tak naprawdę umiesz, a z tego, co piszesz, obawiam się, że powinienem zacząć od szkolenia BHP, byś się nie poparzył.Lutownica kolbowa prezycyjna, tanie nazwy znalazłem w sieci
amigo22 wrote:- to odpowiadaj konkretnie na pytania, a nie wymijająco. Nie wiem, czy taki film lub poradnik istnieje i trochę nie mam czasu, by szukać, ale jak Ci się śpieszy, to szukaj. Zwiększysz swoje szanse używając wyszukiwarki yandex.ru i zadając zapytanie po rosyjsku.proszę tylko o link do filmu czy odnośniki do stron z poradnikiem, bo odpowiedź na tym forum trwa zdecydowanie za dużo.
amigo22 wrote:- jest to sytuacja zupełnie nieadekwatna do Twojej, dotycząca zupełnie innego problemu zupełnie innego modelu dysku zupełnie innego producenta o zupełnie innej konstrukcji i zupełnie innej architekturze oprogramowania układowego. To tak, jakbyś chciał się nauczyć naprawiać silniki odrzutowe oglądając filmik o sterach w żaglówce. W dodatku przedstawiony na filmiku problem można było rozwiązać prościej, ale domyślam się, że koledze bardziej zależało na zademonstrowaniu pewnej procedury niż na najprostszym rozwiązaniu problemu.Na jednym filmie coś takiego widziałem tutaj odnośnik: https://youtu.be/QK11v0vEkhI