Witam. Posiadam kasę fiskalną optimus bonita II. Służy do zabawy dla dziecka. Gdy ją włączam włacza się jakiś błąd a następnie wszystko w kasie się resetuje. To moja pierwsza kasa którą naprawiam. Prosze o pomoc. Pozdrawiam. Michał
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereMichal9876543210 wrote:Paragony mają być jak najbardziej prawdziwe.
Michal9876543210 wrote:@1st
Kasa była używana w sklepie, ale da się na niej wystawiać paragony. Wyskakuje błąd pamięci konfiguracji, błąd bazy PLU, błąd RAMu, błąd zegara, błąd działów, błąd tablicy tandemów, błąd liczników sprzedaży kasjerów, błąd głównych liczników sprzedaży, błąd daty następnego starzenia, błąd kwoty poprzedniego paragonu, błąd tablicy opakowań, i włącza się tryb programowania.
Michal9876543210 wrote:Jaki jest moduł pamięci fiskalnej w tej kasie? chodzi mi o model epromu i jak programator by do tego był dobry?
Michal9876543210 wrote:da sie jako tako wystawiac paragony
Michal9876543210 wrote:Jaki jest moduł pamięci fiskalnej w tej kasie? chodzi mi o model epromu i jak programator by do tego był dobry?
Michal9876543210 wrote:Wyskakuje błąd pamięci konfiguracji, błąd bazy PLU, błąd RAMu, błąd zegara, błąd działów, błąd tablicy tandemów, błąd liczników sprzedaży kasjerów, błąd głównych liczników sprzedaży, błąd daty następnego starzenia, błąd kwoty poprzedniego paragonu, błąd tablicy opakowań, i włącza się tryb programowania.
Michal9876543210 wrote:Optimus nie Novitus
Paragony mają być jak najbardziej prawdziwe.
przembor wrote:To jest kasa ze starą homologacją - tutaj nie zamykało się modułu - robiło się tylko raport okresowy do US'u.
Dlatego można nadal wystawiać paragony!
PS
przembor wrote:Aż tak dokładnie to nie sprawdzałem według la
przembor wrote:To jest kasa ze starą homologacją
Michal9876543210 wrote:A dałoby sie "podejrzec" z progranatorem jak sie komunikuje kasa z modułem?
Michal9876543210 wrote:a tak poza tym mogę gdzieś kupić szybki do wyświetlaczy tej kasy(takie plastikowe) i tą jakby ''rolkę'' co na nią sie nakłada papier w drukarce?