Witajcie.
Trafił do mnie egzemplarz, który po podłączeniu do sieci nie uruchamia się w ogóle.
Ekspres wcześniej miał inwazję prusaków. Klient postanowił wymrozić wszystko i wstawił ekspres zawinięty w worek do zamrażalnika
Hydraulika o dziwo przetrwała, ale od tamtego czasu ekspres ani błyśnie.
Po otwarciu było widać kilka martwych owadów na obu płytach, może zrobiły wcześniej zwarcie.
Na jednym z rosyjskich for opisywana była usterka regulatora napięcia oznaczonego na płytce logiki U19. Podobno to TPS79933. Napięcie 3,3V, prąd do 200mA.
Faktycznie, u mnie po podłączeniu do sieci czuć było, że mocno się grzeje.
Wstawiłem więc inny o symbolu TPS79333. Parametry wyglądały podobnie.
Elektronika zastartowała, ale po założeniu do ekspresu po chwili ponownie padła.
Zmierzyłem napięcie pomiędzy GND a Vout i jest 5V.
Czyżbym gdzieś popełnił błąd?
Ktoś miał podobny przypadek?

Trafił do mnie egzemplarz, który po podłączeniu do sieci nie uruchamia się w ogóle.
Ekspres wcześniej miał inwazję prusaków. Klient postanowił wymrozić wszystko i wstawił ekspres zawinięty w worek do zamrażalnika

Hydraulika o dziwo przetrwała, ale od tamtego czasu ekspres ani błyśnie.
Po otwarciu było widać kilka martwych owadów na obu płytach, może zrobiły wcześniej zwarcie.
Na jednym z rosyjskich for opisywana była usterka regulatora napięcia oznaczonego na płytce logiki U19. Podobno to TPS79933. Napięcie 3,3V, prąd do 200mA.
Faktycznie, u mnie po podłączeniu do sieci czuć było, że mocno się grzeje.
Wstawiłem więc inny o symbolu TPS79333. Parametry wyglądały podobnie.
Elektronika zastartowała, ale po założeniu do ekspresu po chwili ponownie padła.
Zmierzyłem napięcie pomiędzy GND a Vout i jest 5V.
Czyżbym gdzieś popełnił błąd?
Ktoś miał podobny przypadek?