Witam, tak naprawdę to trudno komuś doradzić jaki ma kupić samochód, ponieważ ktoś będzie np chwalił Audi A4, natomiast inny użytkownik mógł mieć duże problemu ze swoim Audi A4.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereTomek parfieniuk wrote:Ale ja nie chcę Yarisa bo są małe i brzydkie
Tomek parfieniuk wrote:W pracy mówili że najlepiej audi albo Volkswagena brać one najmniej problemu stworzą
OPservator wrote:Tomek parfieniuk wrote:Ale ja nie chcę Yarisa bo są małe i brzydkie
I nie rdzewieją i są niezawodne. VAG jest drogi w serwisie w porównaniu do Yarisa, który kosztuje grosze. Albo chcesz dobre, niezawodne auto, albo nie zawracaj nam gitary, posłuchaj kolegów z pracy, kup audi i wyrzucaj kase na wielowachacze co 2 lata bo to się na polskie drogi nie nadaje.
bratHanki wrote:Albo zmień pracę i zaczep się w takiej firmie , w której status pracownika nie zależy od tego czym dojeżdża.
Tomek parfieniuk wrote:Ale ja nie chcę małego pierdziaszka miałam propozycje na Honda Civic i mazde 2 i się nie zgodziłam nie lubię małych samochodów lubię najbardziej sedany i taki typ nadwozia jak ma moja mazda liftback i trochę kombi poza tym silnik Yarisa nie ma czym jechać a ja robię średnio 30tys km rocznie i to ty mi nie zawracaj głowy tym Yarisem bo chce samochód co najmniej z silnikiem 1.6 gdybym kupiła tego Yarisa to go w miesiąc bym zajechała
Tomek parfieniuk wrote:Problem jest w tym że ja jestem przedszkolanką i zarabiam 4 tys ale cześć prawie ponad połowa idzie na spłatę kredytu i reszta na życie za 3 lata skończę spłacać kredyt odłoze i kupię coś za 20 tys zł ale w życiu jest kwadratowo i podłużnie i przychodzi się jeździć tym czym jest
LightOfWinter wrote:
Inną możliwością jest zakup dokładnie takiego samego auta jak masz tylko w lepszym stanie technicznym - w tym budżecie powinnaś się zmieścić.
kris8888 wrote:LightOfWinter wrote:
Inną możliwością jest zakup dokładnie takiego samego auta jak masz tylko w lepszym stanie technicznym - w tym budżecie powinnaś się zmieścić.
Też już to samo proponowałem, ale raczej w formie żartu niż faktycznej porady. Bo zdaje się że autorka jeździ teraz mazdą 626 czwartej generacji, a na otomoto znalazłem raptem chyba już tylko dwa egzemplarze tego modelu i to kto wie czy nie w gorszym stanie.
Tomek parfieniuk wrote:Chcieć a móc, to dwie różne rzeczy. Może i chcesz, ale Cię nie stać.ja robię średnio 30tys km rocznie i to ty mi nie zawracaj głowy tym Yarisem bo chce samochód co najmniej z silnikiem 1.6 gdybym kupiła tego Yarisa to go w miesiąc bym zajechała
Tomek parfieniuk wrote:Może i brzydkie, ale tanie w zakupie, długowieczne i niezawodne. No i na mandatach się oszczędzi.mazd 2 Hondy civic Mitsubishi space Star czy tych Yarisów które są brzydkie
Tomek parfieniuk wrote:Ale ja nie chcę samochodu kompaktowego jazda tym samochodem to za karę silnik którego trzeba dusić żeby jakoś przyspieszył do 120km/h na autostradzie a wyprzedzić tira to sport extremalny jak ten Yaris ledwo z miejsca da rady ruszyć a jak jeszcze dojdzie koleżanka i dwie walizki to już tragedia jechać czymś takim jeździłam tydzień Volkswagenem polo z 2007 roku
Tomek parfieniuk wrote:kris8888 wrote:LightOfWinter wrote:
Bo zdaje się że autorka jeździ teraz mazdą 626 czwartej generacji
Zgadza się mazda 626 4 generacji oznaczona symbolem ge z roku 1993 silnikiem o pojemności 1.8 mocy 105koni bez instalacji gazowej
Mazda nie jest szczególnie wyposażona ale mi to wystarczy co ona ma
Elektryczne lusterka
4 szyby elektryczne
Centralny zamek z alarmem
Klimatyzacje która działa!!!
Ma zmienione radio na jakieś lepsze z Bluetooth bo tamte nie miało nawet wejścia na usb i są zmienione głośniki w przednich drzwiach mam nawigację
I dołożony czujnik parkowania (jeszcze mój zmarły mąż je wstawił)
Jest Cb radio z którego nie korzystam
Zmienione żarówki w środku i oświetleniu tablicy rejestracyjnej na led (jeszcze mój zmarły mąż je zmienił)
Mam video rejestrator
Zestaw głośno mówiący
W środku samochód jest zadbany odkurzony czysty pachnący nie palono ale z zewnątrz i mechanicznie do korekty Zadko jeżdżę na myjnie bo nie mam czasu ma brzydkie stalowki ale mam zakupione nowe kołpaki boję się złożyć żeby nie pogubić tak jak tamtych
Jakby się dało to chciałbym przejezdzic tą mazdą całe życie
Tomek parfieniuk wrote:Ale ja nie chcę samochodu kompaktowego jazda tym samochodem to za karę silnik którego trzeba dusić żeby jakoś przyspieszył do 120km/h na autostradzie a wyprzedzić tira to sport extremalny
Kantylena wrote:Tomek parfieniuk wrote:Ale ja nie chcę samochodu kompaktowego jazda tym samochodem to za karę silnik którego trzeba dusić żeby jakoś przyspieszył do 120km/h na autostradzie a wyprzedzić tira to sport extremalny
Nie chce zaburząc światopoglądu ale rzeczone Audi A6 też dynamicznym autem raczej nie będzie bo to ciężki klocek i 110 koni nie jest wstanie go dynamicznie napędzać (to tak na marginesie)
Także dopiero może 1,8T/180 w miarę go napędza a nie biedne 110 koni.
bratHanki wrote:Niczego podobnego nie kupisz za 6k. a jeszcze możesz dołożyć 4k jak będziesz miała pecha. Dołóż te 4k do remontu i będzie pani zadowolona. Olej może brać przez wytarte uszczelniacze zaworów jeżeli kopci na niebiesko po odpaleniu. Jeżeli w czasie jazdy, to albo pierścienie stoją zaklejone nagarem i pomoże płukanka albo już się skończyły i to już większy kłopot.
mazi0000 wrote:Jeżeli miałbym 6tyś na auto to szukał bym toyoty yaris , opla corsy lub astry , fiata punto, z większych samochodów laguny 2 , 407 , żadnych mercedesów , audi , bmw jeżeli vw to tylko małe samochody te samochody będą w agonalnym stanie i są kosztowne w naprawach.
bratHanki wrote:mazi0000 wrote:Jeżeli miałbym 6tyś na auto to szukał bym toyoty yaris , opla corsy lub astry , fiata punto, z większych samochodów laguny 2 , 407 , żadnych mercedesów , audi , bmw jeżeli vw to tylko małe samochody te samochody będą w agonalnym stanie i są kosztowne w naprawach.
Może nie wiemy wszystkiego, może kobieta jest po prostu duża więc Yariska jest za mała i za słaba. Dajcie już spokój, zrobi co zechce. Najwyżej za miesiąc znowu się odezwie..