alexyonpl wrote: Gdzieś wyżej ktoś wspominał o passacie b5 1.8 ADR zapewnie.
Jak spod rozrządu nie dzwoni jak w kościele to furka godna polecenia, mam takiego 98 rocznik jako wół roboczy i daje radę.
Jak kolega ma zadbaną sztukę to warto iść w tym kierunku moim zdaniem
A i na haku 1200kg ;p
Witam tak mój kolega z pracy proponuję 1.8 adr z gazem 2000rok sedan zielony przebieg 270 tys km a przy 230 założona instalacja gazowa i udokumentowane w książce serwisowej ma Klimatronik podgrzewane fotele 4 elektryczne szyby II lusterka i ma hak który można schować pod zderzak Przyciemnione tylne szyby i jakieś żarówki led mówił że są we wnętrzu i rejestracji
Passat jest po wymianie
Rozrządu
Zawieszenia tył
Oleje filtry i klocki hamulcowe z tarcza i 2 miesiące temu widziałam faktury
Do tego dorzuca opony zimowe 2 letnie na felgach stalowych z kołpakami oryginalnymi tak on powiedział to teraz na nich jeździ i opony letnie na felgach 16 oryginalnych
Kolega proponuje 4tys nie wiem co robić
W sumie już mi samochód potrzebny jest bo moja mazda 626 1.8 1993 rok już ledwo jedzie
Byłam u mechanika i powiedział że
Trzeba zrobić
wahacze z przodu
Muszę lampy zmienic bo są już zmatowiałe
Hamulce tył klocki hamulcowe z przodu i linki ręcznego
Nowy układ wydechowy bo jest cały dziurawy i skorodowany/zgnity nawet lekko się urwał
Silnik potrzebuje remontu bo bierze olej w dużej ilości i cykają zawory
Do poprawy blaharka bo progi i nadkola już prawie zgnite
Mechanik mówił że jeszcze ta mazda miesiąc, miesiąc półtora da rady przejechać ale robić się jej nie opłaca bo Przekroczy to jej wartość tak mówił mechanik
A muszę spłacić kredyt po moim zmarłym mężu i za bardzo nie mam w obecnej sytuacji pieniędzy więc taki 6tys na samochód to max i chciałabym żeby tak z 6 lat pojeździć nim zanim spłace kredyt czyli tego passata polecasz brać bo byłam w komisie i zaproponowali mi Mitsubishi carisma z 2003 roku 1.6 silnik za 4800 do negocjacji i taki dylemat passat czy carisma choć passatem tak wygodniej się jedzie i bagażnik ma większy dużo miejsca z tyłu a carisma ma silnik 1.6 to pewnie mniej będzie palić i tu problem bo nie mam takiego kogoś kto mógłby mi pomóc z samochodem
Dziękuję za podpowiedź
Pozdrawiam Anna Parfieniuk - Świętochowska
Dodano po 10 [minuty]: alexyonpl wrote: Gdzieś wyżej ktoś ws
Jak kolega ma zadbaną sztukę to warto iść w tym kierunku moim zdaniem
Jest zadbany odkurzony w środku plastiki nie wytarte ładny zapach jest (nie śmierdzi papierosami nie palono) czyste wszytko nic nie jest włamane siedzenia nie powycierane jest umyty nawoskowany silnik czysty nie widać wycieku oleju pracuje równo ale te 1.8 chyba biorą olej