Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel astra H 1.7 cdti - wymiana sterownika silnika denso numery zastępcze

Siekier81 20 Jan 2022 22:51 1245 6
    Siekier81
    Level 17  
    Witam.Potrzebuję wymienić sterownik silnika denso w astrze H 1.7 (Z17DTR).Sterownik rozszczelnił się i dostał wody ale komunikację jeszcze ma.Numery jakie mam to GM98002895 MB 275800-4855.Problem z tym że nie mogę takiego namierzyć.Może można zastosować z innym numerem żeby zadziałał w tym aucie.Czym się kierować przy poszukiwaniu dawcy?Najlepiej na taki żeby za mocno nie kombinować z flashem(układ renesans)Mam do dyspozycji galetto v54.Nie wiem czy on da radę odczytać wsad.Może ktoś zderzył się z tym sterownikiem i coś nakieruje.Pin code mam odczytany z tego ecu(eeprom 93).
    Czarny4994
    Level 25  
    https://motorataj.pl/ zadzwoń do nic, może będą mieli a jak mają to możesz 7m wysłać stary i zrobią klona tylko włożyć i skasować błędy ewentualnie od nowa przypisać wtryskiwacze. Już kilka razy od nich brałem mają sterowniki z Włoch suche nie zawilgocone
    Siekier81
    Level 17  
    Widziałem ich ofertę ale powiem szczerze że cena nie mała.Nie wiem czemu te sterowniki denso takie drogie dla porównania bosch ok.4 razy tańszy.No ale jak nie będzie wyjścia to pewnie trzeba będzie zadzwonić.A co dziwne stery denso do astry J dużo tańsze.To nikt nie próbował podkładać z innymi numerami?
    Siekier81
    Level 17  
    No to sytuacja wygląda niewesoło.Trzeba płakać i płacić.A może ktoś ma doświadczenie z tym sterownikiem i jeśli trafię taki sam jak mój to przelutowanie samego eeproma 93A86 załatwi sprawę immo.
    Siekier81
    Level 17  
    Znalazłem sterownik od meriwy A z silnikiem Z17DTR 125KM.Silnik niby identyczny jak w astrze H.Numery sterownika inne ale zastanawiam się czy by nie ruszył w astrze H.Sterownik w dobrej kasie i jeszcze z pinem do immo. Muszę porównać schematy elektryczne tych dwóch aut.Może ktoś próbował takiego przeszczepu sterowników.Co o tym myślicie.

Dodano po 9 [godziny] 51 [minuty]:

Porównałem schematy od astry i merivy i lipa inne wyprowadzenia na sterowniku,więc przekładka z merivy do astry nie wchodzi w grę.