logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lexus podczas właczenia załącznika zasilającego przepala sie

pawmajc 04 Lis 2005 17:30 1233 6
REKLAMA
  • #1 1954993
    pawmajc
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    podczas włączenia załącznika zasilającego który znajduje sie zaraz pod kineskopem tv przepala sie bezpiecznik
  • REKLAMA
  • #2 1955065
    rroman
    Poziom 29  
    Ocena: 17
    Witamy nowego uczestnika sprawdź mostek prostowniczy
  • REKLAMA
  • #3 1955281
    mietex
    Poziom 25  
    Ocena: 23
    Witam !
    Podaj model tego lexusa.
  • #4 1955354
    *paweł*

Specjalista Automatyk
    Ocena: 95
    A witam.kolego najpierw sprawdz mostek na przetwornicy,jesli jest dobry to sam tranzystorek moze byc siekniety.jesli przetwornica jest na ukladzie latwo bedzie to namierzyc.wylutuj is sprawdz czy dalej jest zwarcie.Jesli nie to sprawdz sam uklad.Aplikacje sciagniesz z katalogu elementow.Jesli ci to odpali pamietaj o profilaktycznej wymianie pojemnosci.Zycze powodzonka
    Konto firmowe:
    Automation-Systems
    Domatków 36, Kolbuszowa, 36-100 | Tel.: 17 XXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: automatyka-sklep.eu
  • REKLAMA
  • #5 1955933
    Newelco
    Poziom 20  
    Sprawdź też czy pozystor nie jest uszkodzony
  • #6 1958519
    pawmajc
    Poziom 16  
    jest to lexus RC4320PST

Dodano po 1 [minuty]:

POZYSTOR JEST OK KUPIŁEM NOWY I DALEJ TO SAMO.
  • REKLAMA
  • #7 1971500
    pawmajc
    Poziom 16  
    witam was i dziękuję za podpowiedzi już mam problem z głowy okazało się że siadły dwie diody które kosztowały 0,40 zł a gdy poszedłem z tym problemem do serwisu to wołali 120zł. i z tego wywnioskowałem że jeżeli masię chęci to da sie wszystko zrobić :-)

Podsumowanie tematu

✨ Podczas włączania załącznika zasilającego pod kineskopem telewizora marki Lexus model RC4320PST przepala się bezpiecznik. Wskazano na konieczność sprawdzenia mostka prostowniczego oraz tranzystora w przetwornicy, szczególnie jeśli jest oparta na układzie scalonym. Zalecane jest wylutowanie i testowanie elementów pod kątem zwarć oraz profilaktyczna wymiana kondensatorów. Sprawdzono również pozystor, który okazał się sprawny, a wymiana na nowy nie rozwiązała problemu. Ostatecznie przyczyną awarii były uszkodzone dwie diody, których wymiana kosztowała niewiele, w przeciwieństwie do kosztów serwisowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA