Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel vectra c swieci inspekcja

Fazi 04 Nov 2005 18:14 25868 20
    Fazi
    Level 17  
    Witam!
    Instalowałem różne wersje programu Opel TIS 2000, który to jak najbardziej działa (XP), jednakże dodatek Schematy Elektryczne niestety nie chce startować, niezależnie którą wersję zainstaluję. Po próbie uruchomienia najpierw długo nic się nie dzieje, potem wybieramy auto (skromna lista) wciskamy dalej i po chwili wyskakuje komunikat:

E2956 Połączenie z Serwerem Schematów Instalacji nie zostało nawiązane. Aplikacja Schematów Instalacji zostanie zamknięta.

I to koniec. Czyżby program musiał się komunikować z serwerem? Czy może brak klucza sprzętowego?
    jarek_car
    Level 17  
    NIE JEST TO BRAK KLUCZA I NIE MUSI SIĘ KOMUNIKOWAĆ Z SERWEREM
    JEST TO KŁOPOT POWSTAŁY PRZY INSTALACJI TISA. ODINSTALUJ I ZAINSTALUJ PO KOLEJI OD NOWA. ODWOŁANIE DO SERWERA TYCZY SIE SERWERA "JAVA APACHI" (JAKOŚ TAK SIĘ ZWIE), KTÓRY INSTALUJE SIĘ PODCZAS INSTALACJI TISA.
    JAREK
    User removed account
    User removed account  
    Fazi
    Level 17  
    Kilkakrotnie instalowałem i odinstalowywałem, w różnych wersjach ( TIS + schematy, albo same schematy) za każdym razem to samo. TIS 2000 pod Win XP działa bez zastrzeżeń, tyle że schematy nie działają
    jarecki04
    Level 26  
    TIS 2000 dziaa na XP i schematy elektr. też. Odinstaluj program i zainstaluj ponownie i jak zapyta sie o aktualizacje to daj mu pytę ze schematami . Musisz to zrobić odrazu przed uruchomieniem programu bo później juz go nie wgra.
    pontuś
    Level 18  
    Witam.
    TIS 2000 chodzi na XP. schematy też działają. Sam z niego korzystam.
    GordonShamway
    Level 10  
    Poszukuję strone z której można by było ściagnąc Opel Tis'a najlepiej wersje pl ?? Może ktoś by mógł mi nagrać proszę o kontakt na maila gordonshamway(malpa)interia.pl. Z góry bardzo dziekuję.
    Orochimaru
    Level 31  
    Ja też poszukuję stronki z tisem PL.
    Ściągnąłem chyba wszystkie tisy z emula jakie były i albo nie chodzą albo wersja niemiecka bez schematów i zdjęć :cry:
    łapciuch
    Level 11  
    Musze zgłościć ten sam błąd E2956, brak połaczenia z serwerem, mimo iż do dzisiaj TIS działał dobrze i został już kilkakrotnie przeinstalowywany, czy ktoś może wie o co w tym chodzi?
    piotrdan
    Level 19  
    jaki system używacie. we wszystkich chodzi poprawnie. tylko że musi działać "ApchT2kW.exe", w win 98 jest to okienko dosowe z tym programem które musi działać żeby schematy działały a win xp jest to usługa systemowa która też musi działać. Wersje Tisa wychodzące na DVD nie działają z win 98 tylko już z xp
    łapciuch
    Level 11  
    mam windowsa XP, TIS wciąż działa prawidłowo, dodatek do schematów nie.. co robić?
    cba
    Level 19  
    Schematy bedą tylko do aut po 2002 roku. Wybierasz np. Opel, Astra G, 2002, Z12XE, 5MT i dalej.... pojawi się schemat.
    piekarz1111
    Level 1  
    Witam jak mogę używać TISa w j.polskim
    łapciuch
    Level 11  
    cba wrote:
    Schematy bedą tylko do aut po 2002 roku. Wybierasz np. Opel, Astra G, 2002, Z12XE, 5MT i dalej.... pojawi się schemat.

CBA czytasz rozmowe? ja mam np dwie płytki ze schematami i jedna od 2000 ale nie ma wszystkich aut, ale przestała działać..
    cba
    Level 19  
    No to mamy co innego, bo mój się nazywa TIS 2006 i jest na jednej DVD 2,2Gb. Mam tam auta produkowane od roku 2002 do 2005.
    janek26
    Level 15  
    mi tis 2000 chodzijak ta lala wloncznie ze schematami.a schematy sie instaluje jako aktualizacje-czyli uruchamiasz tisa i wkladasz plyte ze schematami i on ja znajduje.Jak raz niechcial mi uruchomic schematów to zrobilem poloncz z netem i poszlo.
    łapciuch
    Level 11  
    janek26 wrote:
    mi tis 2000 chodzijak ta lala wloncznie ze schematami.a schematy sie instaluje jako aktualizacje-czyli uruchamiasz tisa i wkladasz plyte ze schematami i on ja znajduje.Jak raz niechcial mi uruchomic schematów to zrobilem poloncz z netem i poszlo.

kolego wiem jak zainstalować tego TISa i nie koniecznie trzeba go instalować przez aktualizacje bo jako samodzielny też pracuje, co masz na myśli mówiąc "zrobiłem poloncz z netem i poszlo"?

nadal mam ten sam błąd i nie moge wystartować tych schematów.

A propo, czy ktoś wie.... bo mam akurat tisy do różnych roczników i najbardziej mi pasi taki obejmujący roczniki 90 - 2000, mam też tisy wzwyż 2000-2005. Ale jeśli zainstaluje najstarszego TISa a później próbuje kolejne poprzez "aktualizację" to mi usuwa starsze bazy i zostawia mi TISa tylko na najnowszych... czy ktoś wie jak Tisa upakować wszystkimi bazami jakimi się ma?
    piotrdan
    Level 19  
    Kolego łapciuch no właśnie tu jest problem że w starszych wersjach Tisa wywala jeszcze starsze wersje, kiedyś wyszła taka płyta (zielona), która miała w sobie aktualizację starszych baz danych (nie schematów, tylko informacji). Na nowych płytach DVD problem rozwiązano, są też zawarte starsze dane. Jeśli chodzi o listy danych i diagnozy do jeszcze starszych samochodów to były drukowane w wersji "papierowej" tzw. instrukcje probiercze (dotyczy Tech 1 i pierwszych pojazdów z obsługą Tech 2) jak również i schematy. Część drukowana nigdy nie była zawarta w nowym Tisie, a szkoda bo przydało by się nawet jako ".pdf"
    łapciuch
    Level 11  
    Panie a skąd wyrwać TIS na DVD. Kiedyś obiecał mi jeden ludek ale wywiązał się i dostałem tylko oryginalne EPC....
    m-a-d
    Level 11  
    Witam Wszystkich.

Wie ktos może skąd można wziąść schematy do samochodów produkowanych przed 2002? Konkretnie 1991-1996?? Powiem ze chodzi o Opla Monterey z 1994.

Za wszelką pomoc będę niesamowicie wdzięczny bo już zaczynam tracić nadzieję że w ogóle znajdę schematy...

Z góry dziękuję
    Pozdrawiam