Witam. Przeszukałem juz forum oraz internet i nie moge znaleźć tego co potrzebuje.
Posiadam ww sprzęt i mam z nim problem.
Została uszkodzona końcówka mocy, nigdzie nie mogę znaleźć schematu a bardzo by sie przydał, choć by zwg. na napięcia tranzystorów i elementy płytek sterujących, cała reszta to klasyczny ws.
Unitra gra po podłączeniu płytek sterujących ale po dołożeniu tranzystorów końcowych zapala sie żarówka i na tym się kończy.
Tranzystory końcowe sprawne, po ich podłączeniu bez płytek tester pokazuję, że są diodami.
Płytki sterujące są inaczej zagospodarowane niż w klasycznym ws a niechce go przerabiać na tranzystory BD.
Na przewodach tranzystorów końcowych napięcia to:
T213 :
B 0,3V
K 33,5V
E przejście do masy
T214
B -33,5V
K -33,5V
E przejście do masy
Jeśli ogarnę jeden z kanałów z drugim nie będzie problemu.
Może ktoś miał ten sprzęt i wie coś więcej o nim.
Posiadam ww sprzęt i mam z nim problem.
Została uszkodzona końcówka mocy, nigdzie nie mogę znaleźć schematu a bardzo by sie przydał, choć by zwg. na napięcia tranzystorów i elementy płytek sterujących, cała reszta to klasyczny ws.
Unitra gra po podłączeniu płytek sterujących ale po dołożeniu tranzystorów końcowych zapala sie żarówka i na tym się kończy.
Tranzystory końcowe sprawne, po ich podłączeniu bez płytek tester pokazuję, że są diodami.
Płytki sterujące są inaczej zagospodarowane niż w klasycznym ws a niechce go przerabiać na tranzystory BD.
Na przewodach tranzystorów końcowych napięcia to:
T213 :
B 0,3V
K 33,5V
E przejście do masy
T214
B -33,5V
K -33,5V
E przejście do masy
Jeśli ogarnę jeden z kanałów z drugim nie będzie problemu.
Może ktoś miał ten sprzęt i wie coś więcej o nim.