Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Xiaomi m365 pro 2 - M365 tools - co na to gwarancja?

Hubert1209 26 Jan 2022 19:02 1044 3
    Hubert1209
    Level 3  
    Witam, ostatnio zastanawiałem się jak przywrócić tempomat do hulajnogi bez utraty gwarancji itd, trafiłem na aplikacje m365 tools. I teraz pytanie czy jeżeli trochę tam poprzełanczalem ale później w aplikacji Mi home przywróciłem ustawienia fabryczne to czy straciłem gwarancję czy nie? Wiem że gwarancję się traci przy zwiększaniu v-maxa, moja hulajnoga ma fabryczne 25km/h.
    DiZMar
    Level 43  
    Oprócz gwarancji jest jeszcze rękojmia która mocno ogranicza możliwość nieuznania reklamacji przez sprzedawcę i daje znacznie więcej praw nabywcy niż gwarancja. Dodam, że świadczenie gwarancyjne jest tylko dobrą wolą gwaranta (producenta, importera, sprzedawcy). Rękojmia jest z mocy prawa i obowiązek świadczenia z jej tytułu ma tylko sprzedawca.
    Pontikos
    Level 38  
    Jeśli w momencie oddawania hulajnogi do naprawy gwarantowi / z tytułu rękojmi sprzęt będzie miał ustawienia takie jak w momencie sprzedaży, należy uznać, że jest w stanie bez modyfikacji.
    Nie ma tu niczego w postaci "flagi" pt. unlocked, jak w smartfonach.

Inna sprawa, to w większości przypadków nie będziesz w stanie w domowych warunkach tego stanu przywrócić, gdy padnie kontroler / display / bms.
    Hubert1209
    Level 3  
    Dzięki za informację.