Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sofar solar. Aplikacja solar man nie działa

Chudini PL 27 Jan 2022 08:50 3921 12
    Chudini PL
    Level 6  
    Witam. Mam problem z aplikacja solar man. Ogólnie Orzemiennik jest połączony z siecią wi-fi . W aplikacji za pomocą kodu QR wszystko przebiegło prawidłowo. Na końcu sukcess. A dalej aplikacja nie działa. Może ktoś pomóc?
    krawietz
    Level 16  
    Chudini PL wrote:
    Witam. Mam problem z aplikacja solar man. Ogólnie Orzemiennik jest połączony z siecią wi-fi . W aplikacji za pomocą kodu QR wszystko przebiegło prawidłowo. Na końcu sukcess. A dalej aplikacja nie działa. Może ktoś pomóc?

A dodałeś instalację do konta? Której aplikacji chcesz używać? Solarman Home czy Smart?

Krawietz
    Chudini PL
    Level 6  
    Mam solar man. A w jaki sposób dodać aplikacje? Na górze jest żółty pasek na którym jest napisane ze instalacja jest w budowie. Caly proces instalacji robiłem telefonem.
    krawietz
    Level 16  
    Chudini PL wrote:
    Mam solar man. A w jaki sposób dodać aplikacje? Na górze jest żółty pasek na którym jest napisane ze instalacja jest w budowie. Caly proces instalacji robiłem telefonem.

Ah te telefony :)
    Sprawdź gdzie sobie utworzyłeś konto:
    https://home.solarman.cn/

czy

https://home.solarmanpv.com/

A potem zobacz czego brakuje. Pewnie numeru seryjnego loggera i dlatego nie ściąga danych.
    A jak się nie uda to usuń niekompletną instalację i dodaj od nowa.

Krawietz
    Chudini PL
    Level 6  
    Numer SN został już zarejestrowany w innych plantach. Taki komunikat
    krawietz
    Level 16  
    Chudini PL wrote:

A logujesz się na to samo konto co na telefonie?

Krawiec
  • Helpful post
    prose
    Level 35  
    Chudini PL wrote:
    Nie zarejstrujesz się jak SN jest przypisany na innym plancie, musisz go z tamtego usunąć.
    Chudini PL
    Level 6  
    Panowie. Mam konto na homesolarman.
    Loger jest przypisany pomyślnie. W aplikacji na telefonie pojawiło się że nie może połączyć się z siecią internetowa. Jestem offline. Pojechałem na działkę gdziee mam zainstalowana instalacje i zauważyłem że inwerter jest nie połączony z siecią wifi. Żadna lampka na się nie świeci. Wcześniej tak nie było. Próbowałem się połączyć z siecią inwertera i nie mogę. Co jest nie tak? Już myślałem że będzie ok. Dodam że inwerter był kupiony używany. Ale usunął swój plant. Załamuje ręce pomału. Pomóżcie co ja robię nie tak
    krawietz
    Level 16  
    A o jakiej porze dnia to było?
    Jak inwerter jest „martwy” to nie ma wystarczającego nasłonecznienia. One są zasilane z DC i jak panele nie produkują prądu to jest wyłączony.

Krawietz
    mirekkostka74
    Level 2  
    Witam pytanko cY jest możliwość aby aplikacja solarman wysyłała powiadomieenie jak np. Falownik się wyłączy z powodu wysokiego napięcia lub gdy pojawi sie alarm??albo coś podobnego??
    Chudini PL
    Level 6  
    Raczej nie ma takiej opcji. Wszystko możesz sprawdzic w aplikacji. Dokladny czas i moment wylaczenia oraz jakie bylo napiecie AC
    mirekkostka74
    Level 2  
    Tak wiem że można sprawdzić w aplikacji... tylko gdy mi np. Wyłączy około godziny 11 a nie zauważę tego to już do końca dnia jestem stratny w moim przypadku to około 100kw więc trochę jest .... I zależy mi na tym aby aplikacja powiadomiła o tym jakieś przypomnienie co kolwiek albo jakaś inna aplikacja co ma taką możliwość....? Jakieś inne pomysły? Albo jest możliwość podniesienia o kilka V progu wyłączenia falownika..? Np. 255-257...?