Witam, mam problem z Nokia lumia 630, po aktualizacji oprogramowania z win 8.1 mobile do win 10 mobile telefon po wyłączeniu nie chce wstać. Nie reaguje na przyciski, próbowałem trzymac przyciski power i głośność w dół przez 10 sekund i nic. Bateria jest ładowana, ma 3.87v, po próbie włączenia spada do ok. 3,80v, nic pod światło na ekranie nie widać,silniczek nie wibruje. Zero reakcji. Windows recovery tool, ani komputer go nie wykrywa. Co robić, jak naprawić bez serwisu?
Pomyłka, nie do 10 tylko do najnowszej wersji 8.1 przez Windows recovery tool
Ja mam wgrany Windows 10 -soft ze strony noki.
Działa do dziś choć telefon używam w razie awarii obecnego.
Problem tylko taki ze już nie zrobisz aktualizacji dla Windows 10 mobile, serwery Microsoft wyłączyli. W tej wersji bez aktualizacji to mikry pożytek.
Działa na 100%
Pamiętam że lądowałem soft od tej wersji 1MB mimo iż telefon ma 0,5MB
Tak się składa że chyba mam ten plik:
Ale za duży żeby go tu umieścić.
To dam foto z nazwy znajdziesz go na stronie Noki.
Jak będzie problem bo dawno tam na stronę Noki nie zaglądałem to wrzucę w razie potrzeby na chomika.
Miłej zabawy.
Czytasz uważnie???
Masz 635 a do niej aktualizacje były!
Do 630 i do mojej 640 nie było, zatem nie pisz bredni!
I tak autor już uceglił tego fona jednym idiotyzmem a ty proponujesz mu soft do innego modelu!
W dodatku jak miałby to wgrać skoro fon uceglony?
Do 630 i do mojej 640 nie było, zatem nie pisz bredni!
Do 635 z 0,5 MB też nie było softu z Windows 10 i jak widzisz działa z softem z innego modelu.
Miałem też 630 i tam trzeba było wgrać piracki "insider" i też można było wgrać piracki Windows 10.
W archiwum elektrody gdzieś jest mój opis.
630 oddałem koleżance i go używa do dziś. Pamiętam że na koniec to wgrywałem soft tak samo od wyższego modelu jak w przypadku 635. (pamiętam że trzeba było zmieniać język Windows po instalacji)
Po zamknięciu serwerów Microsoft, część softów zniknęła ze strony Noki.
Zdjęcie zamieściłem z softu jaki mi się zachował w moim archiwum domowym -możliwe że od 635.
Zawsze jak uwaliłem soft to bez problemu byłem w stanie fleszować telefon od nowa, właśnie za pomocą softu noki producenta.
https://www.youtube.com/watch?v=pNYIa1aJQH4 Masz inne zdanie to nie pisz: "zatem nie pisz bredni"
To tyle skoro wiesz lepiej -to ja się nie wypowiadam na YouTube też kłamią.
Powodzenia.