Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Manta LED 3204 - Szukam firmware MANTA LED 3204 - tv nie pamięta kanałów

sitoslaw 28 Jan 2022 00:40 1512 15
    sitoslaw
    Level 14  
    Witam,

poszukuję firmware do nieco starszej wersji tv Manty LED 3204 niż te już na forum, próbowałem wstawione przez kolegów inne wsady z forum, ale niestety tv na nich nie uruchamia się. Załączam zdjęcia oraz również uszkodzony firmware (może ktoś ma pomysł co z nim nie tak). Powodem dla którego chciałbym "czysty firmware" jest nie pamiętanie listy kanałów po uruchomieniu tv (kompletnie pusta lista) - wymieniłem pamięć na nową i wstawiłem do niej wsad z starej odczytanej kości, niestety efekt ten sam.

LED32042015114854

Panel Type z Software info: PANEL_HK_SD_FLIP

oznaczenie matrycy C320AN02S4LV0 LSC320AN02-001 32MD51-L-BPX1F1

oznaczenie płyty:
    HK-T.RT2957P61
    15-0400XXXX

MX-15100051-Z03746
    SVN_9043
    2015_10_24_12_06_32
    2konrafal1993
    Level 38  
    Reset do ustawień fabrycznych robiłeś? Miałem taki problem w tv philips, reset pomógł.
    sitoslaw
    Level 14  
    Tak, wielokrotnie, również na nowej kości.
    sitoslaw
    Level 14  
    Telewizor uruchomił się na wskazanym firmware. Niestety nadal zapomina listy kanałów. Jakies inne pomysły?
    mmagikk
    Level 10  
    Hej i jak znalazłeś może odpowiednie fw ? Mam identyczny problem :) i już mnie denerwuje wyszukiwanie programów parę razy dziennie . Zauważyłem że jak znalazło mi tylko 20 programów to wszystko działało . Teraz przy 52 trzeba wyszukiwać za każdym razem .
    Adewag
    Level 20  
    mmagikk wrote:
    Hej i jak znalazłeś może odpowiednie fw ?

Autor napisał:
    sitoslaw wrote:
    Telewizor uruchomił się na wskazanym firmware. Niestety nadal zapomina listy kanałów. Jakies inne pomysły?
    mmagikk
    Level 10  
    W ustawieniach DTV trzeba włączyć opcję LCN. wyszukać automatycznie wszystkie kanały i w moim przypadku jest po problemie . Gdyby ktoś potrzebował aktualizacji z USB to piszcie mam panującą :)
    janomo
    Level 24  
    Ale przecież niedługo do tego TV będzie konieczny dekoder - ten TV nie DVB-T2. Więc może szkoda czasu na naprawę?
    FAZEREREK
    Level 15  
    Witam ,
    Wymień kość pamięci na nową i zaprogramuj, Manta blokuje pamięci Spi jeśli nie masz odpowiedniego programatora to nic z tego problem będzie wracać... Najlepszy sposób wymiana pamięci na nową koniecznie tego samego producenta z innymi nie będzie działać poprawnie.
    altonserwis

Level 15  
    born1 wrote:
    Zaprogramuj nowy wsad i będzie działać.

Witam, mam identyczny kłopot jak reszta.

Na wsadzie kolegi born1 TV jest martwy, ale mam wsady na których uruchamia się bez problemu. Niestety kanałów nie pamięta.

Włączenie opcji LCN też nic nie daje.

Sprowadziłem identyczne SPI firmy Gigadevice 25Q64CSIG, nie pomogło.
    Nawiasem mówiąc na Winbond 25Q64FVSIG jest tak samo.

Rozwiązał ktoś może już ten problem? Pozdrawiam.
    rtvsatwojtek
    Level 1  
    Wszystkie Manty mają ten problem w ostanim okresie. Wymiana pamięci z reguły nic nie zmieni.
    Należy włączyć funkcję LCN w menu strojenia i po problemie.
    Można też wyszukać ręcznie programy (strojenie ręczne/manualne) i również programy będą pamiętane.
    altonserwis

Level 15  
    LCN włączałem, na prawdę nie pomogło.

Postaram się zrobić ręczne strojenie, napiszę o efektach.
    altonserwis

Level 15  
    Witam, wyczarowałem oryginalną pamięć, sprawną, zaprogramowałem, włączyłem LCN, jak na razie działa. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.