Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dell Inspiron N5010 - biały ekran i paski kolorowe - czy to wina grafiki?

moriesto 28 Jan 2022 04:59 225 3
    moriesto
    Level 9  
    Witam, mam model Dell Inspiron N5010 i po uruchomieniu laptopa mam taki problem... Dell Inspiron N5010 - biały ekran i paski kolorowe - czy to wina grafiki? Dell Inspiron N5010 - biały ekran i paski kolorowe - czy to wina grafiki? Dell Inspiron N5010 - biały ekran i paski kolorowe - czy to wina grafiki? Dell Inspiron N5010 - biały ekran i paski kolorowe - czy to wina grafiki?
    Lub zazwyczaj taki biały ekran się pojawią co na ostatnim zdjęciu. Czy to problem z grafiką?
    safbot1st
    Level 43  
    Na zewnętrznym monitorze ok?
    lisek
    Service technician RTV
    Biały ekran > na 99.9% brak zasilania matrycy
    - :!: bez pomiarów 50:50
    1. problem w płycie , układ zasilania matrycy
    2. problem w płytce elektroniki matrycy
    Paski pinowe to matryca!!!!!!
    moriesto
    Level 9  
    Osoba od ktorej dostalem mowi ze niby dziala na hdmi chociaz ja nie potrafie go odpalic na nim... ale te paski nie wygladaja jak error karty graficznej? moglbym dostac schemat co mam sprawdzicjezeli chodzi o te napiecie?

Dodano po 1 [minuty]:

safbot1st wrote:
    Na zewnętrznym monitorze ok?

ciezko powiedziec bo nie wiem jak to odpalic... podlaczam kabel hdmi odpalam lapka i widze bialy ekran wiec nie widze tego czy w ogole sie przerzuca ekran.

Dodano po 32 [minuty]:

zauwazylem ze jak plyta dluzej pochodzi i sie nagrzeje juz mocniej to czesciej sie obraz pojawia na matrycy czasami nawet taki idealny bez jakikolwiek paskow.