Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Bosch Serie 8 WAV28M92PL czy dobry wybór?

Showbiz32 30 Jan 2022 13:21 1206 4
    Showbiz32
    Level 6  
    Witam. Czy Pralka Bosch Serie 8 WAV28M92PL którą znalazłem za 2900zł będzie dobrym wyborem?
    Czy ma rozbieralny zbiornik? i gdzie jest produkowana?
    Czy może Siemens WM14LPHZPL?
    vectrac8855
    Level 2  
    Kupiliśmy tę pralkę w maju 2021 jako następczynię wysłużonej Bosch Avantixxx 8. Pralka jest cichsza no i zżera mniej prądu. Kultura pracy spoko, jakość? trudno powiedzieć, póki co chodzi i zasadniczo mogę polecić.
    Kenworth 18
    Level 43  
    Jeżeli chodzi o model Bosch to póki co dostępne są części do poprzedniego modelu WAV28m91PL, ale zbiornika nie ma nawet na stronie producenta więc niestety nie odpowiem Ci czy zbiornik jest skręcany, ale szczerze mówiąc wątpię. Rozkręcany zbiornik ma z pewnością seria WAN i to nie wszystkie modele. Co do Siemensa to nie wiem, ale konstrukcyjnie to bliźniak Bosch ponieważ to jeden koncern i producent a różnice mogą być w detalach i designie
    Showbiz32
    Level 6  
    Już kupiłem tego boscha :) więc jak łożyska nie wymienne, to trochę lipa
  • Helpful post
    Kenworth 18
    Level 43  
    Dziś każdy szanujący się serwis wykonuje wymianę łożysk w pralkach, które mają zgrzewany zbiornik. Obecnie spawarka do tworzyw sztucznych to już powszechne urządzenie. Jedynie Ty jako użytkownik musisz szybko reagować jeżeli usłyszysz niepokojące dźwięki bo jeżeli zaniedbasz temat i uszkodzeniu ulegnie krzyżak bębna to wtedy naprawdę będzie lipa bo krzyżak nie występuje jako część zamienna. Zadbać o urządzenie i szybko reagować(uczulić żonę na głośniejszą pracę pralki) w razie czego a pralka posłuży parę ładnych lat.