Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Czy uda się wymienić takie złącze w telefonie Samsung Galaxy A40?

mateuszkrajewski2000 01 Feb 2022 17:15 159 3
    mateuszkrajewski2000
    Level 3  
    Witam próbowałem dzisiaj wymienić płytę główną w telefonie a 40 zrobiłem to lecz telefon nie zadziałał rozebrałem ponownie i zauważyłem że jest coś nie tak z złączem przy następnej próbie podłączenia i odłączenia złącze się częściowo wyrwało pytanie czy serwisy wymieniają takie złącza i ile by to kosztowało Czy uda się wymienić takie złącze w telefonie Samsung Galaxy A40?
  • Helpful post
    Dydelmax
    Level 39  
    Witam.
    Serwisy GSM wymieniają takie złącza. Koszt wymiany zależy od indywidualnej wyceny danego serwisu, ale myślę że w dwustu złotych powinieneś się spokojnie zmieścić.
    Pozdrawiam
    mateuszkrajewski2000
    Level 3  
    @Dydelmax dzięki za odpowiedź też tak myślałem że koszt powyżej 150 zł, jednak widziałem telefon z płytą sprawna tylko z uszkodzonym wyświetlaczem za 100 zł więc chyba bardziej będzie się opłacać używana płytę bez blokad kupić
  • Helpful post
    staś pytalski
    Level 40  
    Ten telefon ogólnie ma problemy, ze złączem, płyta, z ładowaniem, dzwonkami, taśmami. Nie był to udany model, zerknij na wątki na forum - kupić płytę to raz, ale czy będzie sprawna, bez wad, spłacona tak jak piszesz to inna rzecz.
    Ja bym odpuścił temat, bo naprawa ani jest łatwa, ani tania, a model nie udany.
    Jak świeci, to sprzedać, może za wyświetlacz parę groszy wpadnie, dołożyć to co na naprawę i kupić coś innego.