Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota avensis 2005 2.2 D-Cat - Błąd EGRu , Tryb awaryjny spadek mocy

krakus741 07 Feb 2022 22:53 1179 2
    krakus741
    Level 15  
    Witam problem z Toyota avensis 2005 2.2 D-Cat .
    Zacznę od początku auto klient opisał to tak Auto zaczęło szarpać i raz miało moc raz nie jakiś czas tak pojeździł , na desce nie zapalały się żadne błędy pojechał do mechanika , który wymienił EGR na jakiś zamiennik było jeszcze gorzej więc wyczyścił oryginalny EGR i założył z powrotem , od tego momentu auto zaczęło pokazywać na desce check +VSC+TRC OFF i na tym się skończyła jego praca .
    Auto trafiło do mnie podmieniłem EGR na inny oryginalny na pewno sprawny , wyczyściłem kolektor i kanały w głowicy , podmieniłem przepławkę , lecz auto nadal pokazuje błąd P0400 .
    Po usunięciu błędu auto jedzie normalnie ma moc , dopóki ze tak powiem jest w ruchu to nie pokazuje błędu i jedzie normalnie wystarczy że się zatrzyma i pochodzi chwilę na wolnych obrotach to zapala się check +VSC+TRC OFF i automatycznie silnik zaczyna inaczej pracować i nie ma mocy.
    Miał ktoś taki przypadek myślicie ze mogła się zatkać chłodnica spalin ,która jest za silnikiem przez co przepływ spalin jest zmniejszony przepływka to wyłapuje i auto wchodzi w tryb awaryjny ?
    junakb20
    Level 9  
    Cześć.
    Podpinam sie pod temat, u mnie nie szarpie ale traci moc i nic dalej niż 2000 rpm nie kręci.
    Wyłączę silnik na 3 minuty, odpalam i mimo świecących kontrolek jedzie normalnie przez kilkanaście minut, później to samo i tak w kółko.
    EGR założony nowy ale chinol. Czekam na oryginał denso.
    Błąd C1202 - sterownik silnika

Macie jakieś rozwiązanie?
    Pozdrawiam