Mam taką koncepcję aby, organizacje Ekologiczne wywalczyły pewną sprawę i poszły na wojnę z takimi mediami jak:
1) Telewizja.
2) Radio.
Chodzi tu o zaoszczędzenie energii elektrycznej i postawieniu na głowie zasad jakie w tych mediach są robione względem użytkowników (odbiorca) w/w mediów.
Prekursorami są już pewne media internetowe, ale chodzi o wprowadzenie zasad na skalę światową i nie tylko w internecie ale także w radioodbiornikach i telewizorach.
A chodzi tu o techniczne rozwiązania które to wprowadzili by inżynierowie projektując nowe urządzenia (a obecnie bardziej oprogramowanie) w/w mediów.
A może takie rozwiązania już są? Tylko o tym nie wiem!
Do 1') Tak aby w telewizorach były cztery opcje:
a) Oglądamy programy i reklamy, wizja i fonia włączona cały czas.
b) Oglądamy programy ale na czas reklam automatycznie wyłączona fonia.
c) Oglądamy programy ale na czas reklam automatycznie wyłączony obraz.
d) Oglądamy programy ale na czas reklam automatycznie wyłączona fonia i obraz.
e) Odbiornik czuwa aż nastąpi program bez reklam i unieważni następujące akcje z punktu 1') podpunkty b), c), i d). i automatycznie włączy odbiornik. Z punktów 1')b)c)d)e) stosuje ręcznie.
Do 1") Tak aby w Telewizyjnych odbiornikach były opcje:
a) Słuchamy telewizora z reklamami.
b) Słuchamy telewizora bez reklam, stacje możemy ustawić w priorytetach:
Pierwszy ustawiony program gra bez reklam, jak na nim są reklamy, to automat przełącza na drugi alternatywny program telewizyjny, jak na pierwszym i drugim programie są reklamy to automat przełącza na trzecią stację itd.
(W USA w latach 60 były takie odbiorniki radiowe w samochodach, czy teraz są nie wiem, ale muzykę, można puścić, z pamięci masowej)
Do 2') Tak aby w odbiornikach radiowych były opcje:
a) Słuchamy radia z reklamami.
b) Słuchamy radia bez reklam, radioodbiornik wyłącza głos na czas reklamy.
c) Odbiornik czuwa kiedy skończą się reklamy przywraca fonię.
Do 2") Tak aby w odbiornikach radiowych były opcje:
b) Słuchamy radia bez reklam, stacje możemy ustawić w priorytetach
Pierwszy ustawiony program gra bez reklam, jak na nim są reklamy, to automat przełącza na drugi alternatywny program, jak na pierwszym i drugim programie są reklamy to automat przełącza na trzecią stację itd.
Mało tego posunął bym się o krok dalej, jeśli telewidz i radiosłuchacz oglądali lub słuchali audycji które zawierają reklamy, zbierali by punkty za które to mogli by mieć obniżony abonament, lub nawet wręcz reklamodawcy dawali by im gadżety tak jak na mało znanym portalu: elektroda.pl.
Oglądanie reklam i zużyta energia na ich reklamę nie powinna dawać większych bonusów, niż zużyta energia elektryczna, na czas oglądania czy też słuchania odbiorników.
Może spotkaliście się na świecie z podobnymi rozwiązaniami unikania reklam, wiem że próby są.
Może są już takie urządzenia i nie wiem.
Co sądzicie o moich przemyśleniach, Niestety nic nie biorę że, mam taki odlot, ale przez wentylację leci tak od sąsiadów, że to mi w zupełności wystarcza. 
1) Telewizja.
2) Radio.
Chodzi tu o zaoszczędzenie energii elektrycznej i postawieniu na głowie zasad jakie w tych mediach są robione względem użytkowników (odbiorca) w/w mediów.
Prekursorami są już pewne media internetowe, ale chodzi o wprowadzenie zasad na skalę światową i nie tylko w internecie ale także w radioodbiornikach i telewizorach.
A chodzi tu o techniczne rozwiązania które to wprowadzili by inżynierowie projektując nowe urządzenia (a obecnie bardziej oprogramowanie) w/w mediów.
A może takie rozwiązania już są? Tylko o tym nie wiem!
Do 1') Tak aby w telewizorach były cztery opcje:
a) Oglądamy programy i reklamy, wizja i fonia włączona cały czas.
b) Oglądamy programy ale na czas reklam automatycznie wyłączona fonia.
c) Oglądamy programy ale na czas reklam automatycznie wyłączony obraz.
d) Oglądamy programy ale na czas reklam automatycznie wyłączona fonia i obraz.
e) Odbiornik czuwa aż nastąpi program bez reklam i unieważni następujące akcje z punktu 1') podpunkty b), c), i d). i automatycznie włączy odbiornik. Z punktów 1')b)c)d)e) stosuje ręcznie.
Do 1") Tak aby w Telewizyjnych odbiornikach były opcje:
a) Słuchamy telewizora z reklamami.
b) Słuchamy telewizora bez reklam, stacje możemy ustawić w priorytetach:
Pierwszy ustawiony program gra bez reklam, jak na nim są reklamy, to automat przełącza na drugi alternatywny program telewizyjny, jak na pierwszym i drugim programie są reklamy to automat przełącza na trzecią stację itd.
(W USA w latach 60 były takie odbiorniki radiowe w samochodach, czy teraz są nie wiem, ale muzykę, można puścić, z pamięci masowej)
Do 2') Tak aby w odbiornikach radiowych były opcje:
b) Słuchamy radia bez reklam, radioodbiornik wyłącza głos na czas reklamy.
c) Odbiornik czuwa kiedy skończą się reklamy przywraca fonię.
Do 2") Tak aby w odbiornikach radiowych były opcje:
b) Słuchamy radia bez reklam, stacje możemy ustawić w priorytetach
Pierwszy ustawiony program gra bez reklam, jak na nim są reklamy, to automat przełącza na drugi alternatywny program, jak na pierwszym i drugim programie są reklamy to automat przełącza na trzecią stację itd.
Mało tego posunął bym się o krok dalej, jeśli telewidz i radiosłuchacz oglądali lub słuchali audycji które zawierają reklamy, zbierali by punkty za które to mogli by mieć obniżony abonament, lub nawet wręcz reklamodawcy dawali by im gadżety tak jak na mało znanym portalu: elektroda.pl.
Oglądanie reklam i zużyta energia na ich reklamę nie powinna dawać większych bonusów, niż zużyta energia elektryczna, na czas oglądania czy też słuchania odbiorników.
Może spotkaliście się na świecie z podobnymi rozwiązaniami unikania reklam, wiem że próby są.
Może są już takie urządzenia i nie wiem.