Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak naprawić pilot do Renault Laguna II? Brakuje 7 elementów.

majkelmajk600 16 Feb 2022 11:04 234 5
    majkelmajk600
    Level 3  
    Witam, dostałem od znajomego 3-przyciskowy pilot do Renault Laguna II, niestety po próbie otwarcia i próbuję go jakoś przywrócić do żywota. Szukałem już chwilę w sieci schematu, jednak nigdzie nie ma dokładnej rozpiski elementów. Czy mógłby ktoś poratować na bazie swojej wiedzy jakich elementów brakuje na płytce? Brakuje dokładnie 7 elementów w miejscach oznaczonych kolorami na pierwszym obrazku.

Jak naprawić pilot do Renault Laguna II? Brakuje 7 elementów. Jak naprawić pilot do Renault Laguna II? Brakuje 7 elementów.
  • Helpful post
    szymon122
    Level 38  
    Chociażby dla bezpieczeństwa takie schematy nie są ogólnodostępne i producent na pewno ich nie wyśle.
    Musiałbyś znaleźć kogoś, kto ma identyczny pilot i wylutować dane elementy, zmierzyć (są za małe żeby mieć oznaczenia) i następnie wlutować ponownie.
  • Helpful post
    CAR pass
    Level 20  
    Kup drugą kartę czystą, programowanie to 3 minuty i po sprawie
  • Helpful post
    castin
    Level 24  
    Bo otwierać te karty, to trzeba "umić". Wzrokowo, to w większości kondensatory i cewki, jeden rezystor na pewno. Nowa czysta karta cenowo Cię osłabi, ale używka i przełożyć brakujące 1:1 już lepiej wyjdzie.
    majkelmajk600
    Level 3  
    Zakup karty na chwilę obecną odpada (nie moja decyzja). Wiem również, że schematu nikt od ręki, za darmo nie wyśle. Postanowiłem, że sam spróbuję to przywrócić do życia mając jednocześnie nadzieję, że ktoś może mieć doświadczenia z tą kartą i znajomość wartości kilku elementów. Gdyby ktoś kto jest w posiadaniu takiej karty, mógłby podzielić się pomiarami to byłbym bardzo wdzięczny. Jednocześnie
    dziękuję wszystkim w temacie za wskazówki.