Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei P40 Emui 12 - Instalacja usług google

Thomas Grand 18 Feb 2022 21:15 4230 8
    Thomas Grand
    Level 8  
    Witam,
    Nabyłem wczoraj Huawei P40 z EMUI 12.
    Telefon ogólnie świetny, ale chciałbym zainstalować usługi google...
    Czy zechciałby ktoś mi podpowiedzieć co i jak?
    Nie chce aplikacji emulaotrów typu GSPACE czy DualSpace.. Nie dość że tona reklam, to nie dziala połowa...

Z góry dziękuje za pomoc.
    cysiekw
    Level 39  
    Najlepiej będzie googlefier. Poradniki znajdziesz w necie. Może nie być łatwo, 2 razy z p40 lite sie mierzyłem za pierwszym razem zeszło 4 godziny, drugim razem chyba z 8 ale finalnie działało bez błędów play protect. Wydaje mi się że emui 11 musiało być i downgrade robiłem.
    Thomas Grand
    Level 8  
    cysiekw wrote:
    Najlepiej będzie googlefier. Poradniki znajdziesz w necie. Może nie być łatwo, 2 razy z p40 lite sie mierzyłem za pierwszym razem zeszło 4 godziny, drugim razem chyba z 8 ale finalnie działało bez błędów play protect. Wydaje mi się że emui 11 musiało być i downgrade robiłem.

Sama instalacja sklepu to jest nic..
    Mam problem aby zrobić downrage do 11 lub 10tki.... ;/
    cysiekw
    Level 39  
    Thomas Grand wrote:
    Mam problem aby zrobić downrage
    Czemu? Pobierasz firmware robisz proxy tak by hisiute nie komunikował się z serwerami hujwej i instalujesz na telefonie jaką chcesz wersję fw.
    Thomas Grand
    Level 8  
    cysiekw wrote:
    Thomas Grand wrote:
    Czemu? Pobierasz firmware robisz proxy tak by hisiute nie komunikował się z serwerami hujwej i instalujesz na telefonie jaką chcesz wersję fw.

Tak. Ale potem jak telefon się zrestartuje...
    To instaluje soft dosłownie do 1/4 kreski i wywala komunikat "SOFTWARE INSTALL FAILED" - I to mnie ciągle zatrzymuje... ;/

Kabel oryginalny.
    lolek2417
    Level 14  
    Thomas Grand wrote:
    cysiekw wrote:
    Thomas Grand wrote:

To instaluje soft dosłownie do 1/4 kreski i wywala komunikat "SOFTWARE INSTALL FAILED" - I to mnie ciągle zatrzymuje... ;/

Kabel oryginalny.

Pokonałeś problem kolego ?
    Mam to samo tylko na P30 Pro , nie pozwala zrobić downgrade z EMUI 12
    Thomas Grand
    Level 8  
    lolek2417 wrote:
    Thomas Grand wrote:
    cysiekw wrote:
    Thomas Grand wrote:

Kabel oryginalny.

Nie, telefon sprzedałem.

Jak masz P30 PRO to nie cofaj bo na 12 lepiej zdjęcia robi :))) Wystarczy HARD RESET.
    lolek2417
    Level 14  
    Thomas Grand wrote:
    lolek2417 wrote:
    Thomas Grand wrote:
    cysiekw wrote:
    Thomas Grand wrote:

Kabel oryginalny.

Nie, telefon sprzedałem.

Jak masz P30 PRO to nie cofaj bo na 12 lepiej zdjęcia robi :))) Wystarczy HARD RESET.

Na telefonie nie działa Google Pay , Netflix , podejrzewam że został wgrany źle ROM , zaczynają ręce mi opadać nie mogę za nic wgrać czegokolwiek innego
    Kunio
    Level 11  
    Panowie, odkopie temat- udalo sie komuś zainstalować usługi google na emui 12 w p40 pro?