Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dyskusja o AGD: Samsung, Electrolux, Sharp - wybór sprzętów do nowego domu

mickry 19 Feb 2022 19:04 720 8
    mickry
    Level 11  
    Witam, wiem że podobny temat się przewijał, ale było to chwilkę temu i teraz pewnie się zmieniło sporo. Jak w tytule szukam sprzętów do nowego domu, byłbym wdzięczny chociaż za sugestię którą firmę polecacie a którą ewidentnie nie, myślałem o samsungu ale wiem że różnie z tym bywa, bosch u mnie odpada i wszystko co niemieckie.
    Szukam:
    1. Lodówka - najlepiej side by side
    2. Okap
    3. Płyta indukcyjna - myślałem o Elcktrolux
    4. Zmywarka
    5. Mikrofalówka
    6. Piekarnik

I pakiet łazienkowy: tu myślałem o Sharpie?
    1.Pralka
    2. Suszarka

Będę wdzięczny za każdą sugestię ;)
    Sebastian_M26
    Level 25  
    1. Samsung RS68A....
    2. Wygląd chyba najważniejszy
    3. Tak EIV gotuje w sposób ciągły, minimum 79cm
    4. Szukaj z 5 latnią gwarancją fabryczną
    5. Obojętnie
    6. Samsung

1. Szukaj z 5 latnią gwarancją fabryczną
    2. j.w. lub dokup np w electrolux ie bo to sypie się lepiej niż nie jedna kur...a

Zaraz wpadną tu Panowie z działu lobbowania BSH
    polowsky
    Level 10  
    Co do tego BSH to też zależy jak trafisz...
    kilka lat temu kupiłem suszarkę BOSCH WTW85562PL - byłem z niej mega zadowolony, jednak przenosząc się do nowego lokum zostawiłem cały sprzęt i zacząłem kompletować nowy. Kupiłem suszarkę BOSCH WTR87TESPL i pomimo bardzo dobrych opinii w Internecie w ciągu dwóch tygodni będę ją drugi raz wymieniał. Dwa razy ta sama usterka.
    Majeranek01
    Level 9  
    1. Lodówka - najlepiej side by side

- sprawdź w sieci w których padają zawiasy. Hettich wypuscil serie na plastikowych łożyskach i one się psuja po jakichś 5 latach.

2. Okap

- taki, żeby w razie czego łatwo było podmienić. OLX ugina się od okapów z uszkodzonym sterowaniem pod wpływem oleju i temperatury;-)

3. Płyta indukcyjna - myslałem o elcktrolux

- Amica ma dobrą cenę i opinie

https://www.agdmaniak.pl/68300/plyty-indukcyjne-top/section/2/

4. Zmywarka

W zasadzie wszystkie na jednej licencji. Pytanie jakie są zastosowane podzespoły w konkretnym modelu. W Beko pada często sterowanie. Zadzwonić do serwisu i zapytać, z którego modelu najwięcej zwrotów.

5. Mikrofalówka

Trochę ruletka 😬 Akurat naprawiam mikrofalówki i wiem, że jak w drogim modelu trafi Ci się wadliwy kondensator, to nie ma rady. Są no-name'y, które chodzą po 20 lat i wszystko ok. Plus jest taki, że mikrofalówki są w zasadzie w 100% naprawialne. Simensy są na wyższym poziomie technologicznym. Lepiej dystrybuują mikrofale.

6. Piekarnik

Się nie znam 😁
    mickry
    Level 11  
    dzięki za odpowiedz;p czyli loteria haha;)
    konsum
    Level 27  
    mickry wrote:
    pakiet łazienkowy: tu myślałem o sharpie?
    1.Pralka
    2. Suszarka

Moim zdaniem dobry wybór jeśli chodzi o Sharp.
    mickry wrote:
    . Lodówka - najlepiej side by side

Tu mogę polecić Samsunga
    mickry wrote:
    Płyta indukcyjna - myslałem o elcktrolux

Gorenje
    mickry wrote:
    Piekarnik

Amica
    Moje sugestie opieram na nowych sprzętach, które kupiłem i nie padły po zakończeniu trwania gwarancji, np. pralkę Sharp mam już 9 lat i chodzi bez zarzutu.
    Sugestia oparta również na funkcjonalności i komforcie działania.

Jedynie co mógłbyś dodać do tych urządzeń to możliwość obsługi inteligentnej, naprawdę świetna sprawa, ale też raczkująca u nas.
    mickry
    Level 11  
    Ani Amica ani Gorenje mnie nie przekonuje... musze przepatrzeć konkretne modele pod kątem ich ew naprawialności.
    mickry
    Level 11  
    A jak pralki suszarki firmy LG? o Pralkach i suszarkach elektrolux słyszałem ze są kiepskie..
    mickry
    Level 11  
    Lodówka Side by Side samsung czy lg?