Nabyłem ostatnio UNITRA Condor RM 820s. W prawym głośniku niestety brak basu. A więc moje pytanie czy głośnik jest do wymiany czy może coś innego?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereRottenBoy wrote:Może w takim razie powiedz jaki wpływ na brak basu ma pokrętło potencjometru wzmocnienia/głośności. Ewentualnie jaki to niezwykły potencjometr przycisz/podgłośń wpływał na basy.Kwestia była w regulacji pokrętłem głośności.
RottenBoy wrote:Pokrętło jest podzielone na dwa. Podgłaszanie oraz storna lewa i prawa tego nie wiedziałem . Oba muszą być sparowane na równo. Przy podgłaszaniu trzeba trzymać tak aby się pokrętło się nie rozjechało .
RottenBoy wrote:Ten sam problem pojawia się na walkmanie więc to nie winna condora, a samej kasety . Po krótkiej analizie stwierdzam że problem leży chyba w układzie mechanicznym kasety nie w samej taśmie. Raczej nie do naprawienia ten temat .
RottenBoy wrote:Zależy dlatego nie chce jej psuć. Pozostaje mi zignorować pisk i podglosić aby zagłuszyć
RottenBoy wrote:Nie rozumiem co ma radiomegnetofon do samochodu ? Uważasz że w przypadku piszczenia kasety mojemu życiu zagraża niebezpieczeństwo ?
RottenBoy wrote:Skoro masz tylko takie kasety, to faktycznie nie ma sensu. Wystarczyło napisać "Nie mam kasety na taką podmiankę" i by wystarczyło.A zagłuszenie pisku kasety większą głośnością to zawsze jest zamiatanie śmieci pod dywan. W końcu się o nie potkniesz i zęby wybijesz. Lepiej zapobiegać zawczasu, o ile Ci zależy na nagraniach z tej kasety lepiej jednak pomyśleć nad wymianą "skorupy" niż czekać aż z taśmy zrobi się falbanka. Tak więc moim skromnym zdaniem Kolega Sanjose miał 100% racji w Swojej poradzie.Co mi po oryginalnej kasecie przełożone w jakaś paściarską obudowę.