Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens Gigaset 4000 Comfort - Klawiatura nie dziala

ArtifeX 07 Nov 2005 13:29 1799 3
    ArtifeX
    Level 11  
    Witam. Mam problem tej sprawy. Posiadam Siemens Gigaset 4000 Comfort + baza Gigaset 4015 Comfort. Przedwczoraj zadzwonil ktos na telefon, odebralem i po skonczonej rozmowie chcialem rozlaczyc (nacisnac czerwona sluchawke) jednak klawiatura nie reagowala. Na wyswietlaczu wszystko dobrze bylo wyswietlane. Wyjelem baterie, wlozylem spowrotem jednak nadal to samo, klawiatura nie reaguje. Zasilacz sprawny. Gdy wyjme kabel z bazy suchwka traci zasieg, kdy wloze lapie ponownie. Jak dzwnilem na telefon z komorki dzwoniek dzwonil ale nadal nie moglem odebrac (klawiatura nie dziala ?). Wlaczyla sie sekretarka i przez jakis czas wyswietlalo na ekranie ze mam nowe wiadomosci. Przywolanie sluchawki dziala (ale nie mozna odebrac). Przeczytalem na forum jak zresetowac baze i wylogowac sluchawke. Teraz Wlaczam sluchawke, wyswietla 'szukam bazy' i po jakims czasie (nie zawsze) napis zmienia sie na 'podaj kod pin'. Ale nic nie moge nacisnąć! :(
    Takie są objawy i nie mam pojecia co z tym zrobić. Moze ktoś z Was sznownych forumowiczow wie? Bardzo prosze o pomoc.
    Pozdrawiam Damian
    PICIA
    Level 33  
    przeczysciłeś klawiaturę??? moze sie klawisz skleił
    ArtifeX
    Level 11  
    Tak. Zdlejem obudowe i wyczyscilem przedmuchalem sprezonym powietrzem.
    majstercichy
    Level 18  
    przemuj płytkę klawiatury wd 40 delikatnie i popraw luty na procku . jak nie pójdzie to się rozejrzyj za nowym telefonem:-(