Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zalety lustrzanki cyfrowej w porównaniu z aparatem w Galaxy S21 Ultra

bakazings 24 Mar 2022 09:16 414 1
    bakazings
    Level 1  
    Od jakiegoś czasu prałem lustrzankę cyfrową. Głównie po to, by sfotografować mój samochód i Godzillę, z którą robię „wędrujący gnom”. Mój GF pyta, dlaczego potrzebuję tak drogiego aparatu, ponieważ mam Galaxy S21 ultra i robi świetne zdjęcia i filmy. Jakie są zalety lustrzanki cyfrowej w porównaniu z systemem aparatów w telefonie? Nic nie wiem o aparatach z najwyższej półki, więc każda porada by pomogła.
    [link usunięty]
    Dziękuję wszystkim.

Moderated By Felini:

3.1.10. Nie reklamuj stron internetowych lub usług w jakiejkolwiek formie.

Preskaler
    Level 39  
    Lustrzanka to aparat o szerokim zastosowaniu. Sama w sobie pozwala na robienie zdjęć podobnych jak te z telefonu. Ma ona jednak możliwość ręcznych ustawień co jest wygodne dla zaawansowanych fotografów. Poza tym ma możliwość wymiany obiektywów co pozwala na optymalne dopasowanie ich do aktualnych potrzeb. Można tym aparatem wykonywać zdjęcia prawie wszelkich rodzajów. Zaczynając od "makro" a na "astro" kończąc. poprzez wszelkie inne rodzaje fotografii. Zdecydowanie więcej można uzyskać z lustrzanki jednak koniecznie trzebaposialać kuniemu odpowiednią wiedzę i doświadczenie. O kosztach tutaj nie wspominam bo to chyba oczywiste. Ceny obiektywów niejednokrotnie znacznie przekraczają cenę lustrzanki. Jeśli chcesz tylko kupić lustrzankę po to aby nią robić zdjęcia wystawieniu automatycznym to zdecydowanie odradzam jej zakup bo może się okazać, że zdjęcia wyjdą gorsza jak te z telefonu.