Witam. Wzmacniacz Ground Zero Model GZNA 1.2500.D. Wzmacniacz jest uszkodzony,po podłączeniu przez żarówkę wzmacniacz uruchamia się jednak na pinie sterującym LDRV wg schematu poniżej,napięcie ujemne to wynosi między (10-12V) stąd świeci się zabezpieczenie i miga Protection. Na pinie HDRV w tym samym momencie jest kompletne 0 jak i na pinie OUT. Na pinie ON około 0.2V. Sprawdziłem stopień różnicowy jest sprawny na 100%,tranzystory w sekcji LDRV również są sprawne,czuć tylko lekkie nagrzewanie się ich jak i rezystora R173. Mosfety sprawdzałem również nie wydają się uszkodzone. Co może być powodem takiego zachowania? Wzmacniacz kiedyś miał podobną usterkę również po stronie ujemnej jednak wymiana uszkodzonych tranzystorów końcowych pomogła i wzmacniacz działał. Czuje że coś jest przebite i zwiera do masy i nie mogę tego namierzyć. W razie konieczności dołączę zdj modułu sterującego. Oryginalnie w stopniach końcowych są tranzystory FB31N20D. Dziękuję za pomoc . Poniżej schemat może ktoś wie dlaczego mimo sprawnych tranzystorów w sekcji sterowania stanem niskim na wyjściu jest napięcie ujemne zasilające VNN -12V.