Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

podlonczenie portów USB do plyty głownej

macieklis 07 Lis 2005 19:08 1286 9
  • #1 07 Lis 2005 19:08
    macieklis
    Poziom 11  

    Witam tam taka sprawę, kupiłem niedawno komputer i mam na obudowie dwa wolne porty USB ale nie sa one podłączone do płyty głównej i jest teraz problem jak to zrobić???
    Posiadam płytę główna K8N NEO v2,0
    i wiem ze trzeba to podłączyć do JUSB1/JUSB2, ale teraz tak na każdym z JUBS składają sie takie małe pręciki i teraz tak w pojedynczy skład JUBS'a wchodzi 2x zielone, 2x niebieskie, 2x czerwony, 2x czarny, 1x żółty, i teraz mam jeden kabel składający się z pojedynczych kabelków rożnego kolory od USB: 2x czerwony (z napisem 5V), 2x biały (z napisem -DATA), 2x zielony (z napisem +DATA) i 2x czarny (z napisem G) i jak to teraz podłączyć żeby porty usb działały???
    Szukałem w manualu ale tam opisane sa tylko te wejścia JUSB ale nic mi to nie mówi.
    Z góry dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam

  • Pomocny post
    #3 07 Lis 2005 19:22
    woto0
    Poziom 18  

    Ściągnij manuala z neta. Standardowo to podłacza sie tak: jak widzisz gniazdo na usb to jeden pin zostaje, pozostałe są parami. Tego samotnika zostaw, a potem Ground, D+, D-, +5V. Cyfry oznaczają analogocznie 1-pierwszy port, 2-drugi port, nie pomieszaj, jedynki powinne być w jednym szeregu a dwójki w drugim (ogojętnie w jakim). I włącz później w Biosie te porty.

  • #4 08 Lis 2005 17:19
    macieklis
    Poziom 11  

    DZieki woto0, podlaczylem tak jak mowiles a jak ustawic teraz to w biosie. Pozostalym dziekuje za pomoc ale manuala to ja mam tylko ze nic mi on nie mowi. POZDRAWIAM

    Dodano po 1 [minuty]:

    Pozostalym to znaczy K!lerowi ;))

  • #5 08 Lis 2005 18:39
    woto0
    Poziom 18  

    w Biosie w zakładce Integrated Peripherals - tam powinno być USB - daj enabled.

  • #6 12 Lis 2005 21:35
    macieklis
    Poziom 11  

    No i wszystko byloby ladnie gdy nie fakt ze jak cos podlacze do tych portow to nagle komp sie masakrycznie spowalnia i nawet myszka po pulpicie chodzi skokowo, czy to znaczy ze mimo wszystko zle cos podlaczylem???

  • #7 12 Lis 2005 21:43
    woto0
    Poziom 18  

    Spróbuj w biosie załadować optymalne ustawienia.

  • #8 14 Lis 2005 16:55
    macieklis
    Poziom 11  

    woto0, optymalne ustawienia to znaczy jakie?? Ja po prostu uruchomilem USB w biosie. A to jeszcze cos trzeba zrobic??

  • Pomocny post
    #9 14 Lis 2005 19:10
    woto0
    Poziom 18  

    w biosie masz opcje load optimised defaults - moze pomoze

  • #10 04 Lut 2006 19:37
    macieklis
    Poziom 11  

    Wszystko juz gra, WIELKIE DZIEKI za pomoc. Pozdrawiam

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME