Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wyłączenie automatycznego szukania stacji Suzuki liana

Kuba5433 29 Mar 2022 13:41 387 7
    Kuba5433
    Level 2  
    Witam, mam następujący problem w Suzuki liana 2007r hatchback, gdy podłączam transmiter FM i wszystko pięknie gra to po parunastu sekundach radio samo przełącza na najbliższą stacje. Ktoś wie jak wyłączyć te automatyczne wyszukiwanie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc
    sosarek

Level 43  
    No a co to za radio?
    sosarek

Level 43  
    Szukaj w opcjach radia funkcji AF i wyłącz ją.
    Kuba5433
    Level 2  
    Jak mniej więcej mogę to znaleźć?
    sosarek

Level 43  
    Odczytaj producenta i model radia, następnie zajrzyj do jego Instrukcji...
    Kuba5433
    Level 2  
    Jestem trochę w tym zielony i nawet nie wiem gdzie mogę zobaczyć jaki to model, a myślę że z znalezieniem i instrukcji też może być ciężko
    Aquar
    Level 10  
    Zastosuj metodę króla Juliana z Pingwinów. Jeśli radio nie jest uszkodzone rozwiązanie się znajdzie. U mnie jest prościej - mam przycisk AF. Mam też RDS a nie mam przycisku RDS. Jeśli leci jakaś ciekawa audycja, stacja zaczyna słabiej odbierać i radio samo przełącza na inną stację to używam przycisku TA. Przy sekwencyjnym naciskaniu na wyświetlaczu pojawia się TA TP lub nic. Jak nie wyświetla nic to i nie szuka rozgłośni nadających komunikaty o aktualnej sytuacji na drogach i nie ucieka mi z wybranej stacji, która takich komunikatów nie nadaje. U mnie jak naciskam kilkakrotnie przycisk AF to na wyświetlaczu pojawiają się najpierw literki AF a następnie dochodzą inne a po którymś z kolei naciśnięciu znikają wszystkie. Może naciskaj swój RDS aż na wyświetlaczu pojawi się skrót AF a może naciśnij i przytrzymaj kilka sekund.