Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 106 światła przeciwmgielne przednie razem z drogowymi.

Piotrek5701 05 Apr 2022 16:40 264 5
    Piotrek5701
    Level 10  
    Witam. Mam problem z elektryką. W momencie włączenia świateł drogowych włączają się razem światła przednie przeciwmgielne. Czy ktoś miał już taki problem ?? Wyłącznikiem świateł przeciwmgielnych nie mogę tego wyłączyć. Gasną dopiero po wyłączeniu świateł drogowych. Pomocy!!
    andrzej20001
    Level 43  
    ktoś pewnie zmostkował sterowanie. Tak było czy "śię zrobiło" ? Mgielne na właczonych pozycyjnych działają normalnie?
    ALIBABA I
    Level 30  
    Jak napisałes andrzeju , ktoś zrobił mostek , bo mgelne nie mają prawa się włączyć na drogowych [ poza daleko siężnymi ] a tylko na mijania , a co do tej 106 to trochę więcej danych wtedy być może na odległość też można wyłapać punkty mostka .
    Piotrek5701
    Level 10  
    Witam. Dzięki za odpowiedź. Dodaję trochę szczegółów. Autko z 1999r wersja komfort z silnikiem 1360 cm. Jestem drugim właścicielem i na początku było wszystko ok. W tym roku diagnosta mi powiedział że mam problem ze świałami przeciw mgielnymi i dlatego wszedłem na forum. Nikt wcześniej nie grzebał przy światłach bo są one fabryczne od nowości.

Dodano po 9 [minuty]:

A może ktoś z kolegów miałby schemat elektryczny Peugeota 104 z 1999r z instalacją przeciwmgielną ?? Chętnie bym popatrzył.

Dodano po 58 [sekundy]:

Sorry. nie 104 tylko 106
    ALIBABA I
    Level 30  
    Ok cos tu namieszałeś bo
    Piotrek5701 wrote:
    Sorry. nie 104 tylko 106
    i trochę więcej danych , coś mi tu nie pasi chcesz pomocy , to nie tak to ma być, twoje słowa ,/ sory pomyliłem się / nie chciałbym być złośliwy ale ?.
    Piotrek5701
    Level 10  
    O co Ci chodzi. Pomyliłem się. Zamiast Peugeot 106 napisałem Peugeot 104. Czego nie rozumiesz??

Dodano po 1 [minuty]:

I kto tu na siłę chce być złośliwy ? Jak nie chcesz pomóc to się nie włączaj. A nie bądź złośliwy.