Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Opel Astra H GTC - Centralny zamek sam się otwiera i zamyka

D443 05 Apr 2022 18:54 702 6
    D443
    Level 2  
    Witam serdecznie, jeśli wybrałem zły dział, przepraszam.
    Jest wiele podobnych tematów, ale żaden nie rozwiązuje mojego problemu
    Otóż centralny zamek wariuje, sam się otwiera i zamyka, ale tylko gdy jestem w pobliżu auta, dodatkowo problem znika po włożeniu kluczyka do stacyjki. Problem pojawił się od momentu odebrania samochodu od lakiernika( malowanie drzwi kierowcy) więc myśle że problemu można szukać właśnie w elektronice znajdującej się w drzwiach
    Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
    magir
    Level 29  
    W drzwiach jest złącze wielostykowe - konkretnie między zawiasami. Jeżeli drzwi były demontowane to może styki są zabrudzone. Rozebrać gniazdo z wtyczką przeczyścić - gorzej na pewno nie będzie. Problem jest tylko jeden -mało tam miejsca na takie czynności.
    castin
    Level 24  
    Problem z wtyczką nawet by pasował, ale co ze stwierdzeniem, że problem pojawia się tylko, gdy kluczyk jest w pobliżu samochodu i przestaje , gdy kluczyk jest w stacyjce - na to wtyczka raczej nie ma wpływu (raczej keyless tam nie ma).
    Albo opis problemu nieprecyzyjny albo problem w kluczyku, który cały czas nadaje sygnał - wkrótce powinna się rozładować bateria w pilocie. Sygnał z pilota jest ignorowany w chwili wykrycia kluczyka w stacyjce.
    D443
    Level 2  
    Po południu sprawdzę i przeczyszczę to złącze wielostykowe
    Co do kluczyka, nie ma keyless, a bateria była całkiem nowa, dla pewności w pierwszej kolejności wymieniłem na nową, i nie rozwiązało to problemu
    castin
    Level 24  
    Przecież ja nie napisałem, że to wina baterii w kluczyku :D. Dla mnie, skoro napisałeś, że po podejściu do auta , zamki same się otwierają - problem leży ewidentnie w kluczyku , oczywiście, jeśli Twój opis usterki jest kompletny.
    D443
    Level 2  
    Problem rozwiązany, pomogło wymienienie obudowy kluczyka
    Temat zamykam
    D443
    Level 2  
    Problem rozwiązany, pomogło wymienienie obudowy kluczyka
    Temat zamykam

Dodano po 1 [minuty]:

Wymiana obudowy kluczyka na nowy